Κόμπι Μπράιαντ εναντίον Κάνιε Γουέστ για τα περί δουλείας

Κόμπι Μπράιαντ εναντίον Κάνιε Γουέστ για τα περί δουλείας
Ο Κόμπε Μπράιαντ στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του AP

Οι δηλώσεις του διάσημου ράπερ για τη δουλεία, προκάλεσαν την αντίδραση και του πρώην σταρ του NBA, Κόμπε Μπράιαντ, ο οποίος επεσήμανε ότι «διαφωνεί απόλυτα» με τη γνώμη του Γουέστ, αλλά υπερασπίζεται το «δικαίωμά του να λέει ό,τι θέλει να λέει»

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του ράπερ, παραγωγού, επιχειρηματία Κάνιε Γουέστ για τη δουλεία εξακολουθούν να προκαλούν αντιδράσεις με τον Αμερικανό πρώην καλαθοσφαιριστή, Κόμπι Μπράιαντ να αποκηρύσσει τα περίεργα σχόλια.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο TMZ Live, ο Κάνιε Γουέστ εμφανίστηκε να επιρρίπτει ευθύνες στους σκλάβους για τα εκατοντάδες χρόνια δουλείας.

«Όταν ακούς για σκλαβιά για 400 χρόνια. Για 400 χρόνια; Αυτό ακούγεται σαν επιλογή. Ήσουν εκεί 400 χρόνια» είπε ο διάσημος ράπερ, σύζυγος της πρωταγωνίστριας του τηλεοπτικού ριάλιτι «Keeping up with the Kardashians».

Οι δηλώσεις του Κάνιε Γουέστ προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. Ξεκίνησε συλλογή υπογραφών με αίτημα προς την Adidas να διακόψει τη συνεργασία με το brand του. Ένας ραδιοφωνικός σταθμός του Ντιτρόιτ απαγόρευσε να παίζεται η μουσική του Κάνιε Γουέστ και διάσημοι καλλιτέχνες, όπως ο Στίβι Γουόντερ και η Τζανέλ Μονέ τον αποκάλεσαν «ανόητο».

Τώρα προστίθεται και το όνομα του Μπράιαντ, του μυθικού παίκτη του NBA στη λίστα των επικριτών του.

«Είμαι βέβαιος ότι όλοι εδώ σε αυτή την αίθουσα το ίδιο αισθάνονται» τόνισε ο Μπράιαντ μιλώντας σε μια ομάδα περίπου 300 μαθητών σε ένα pop-up Φεστιβάλ αφιερωμένο στην επιδραστική αλλαγή στο σύστημα φροντίδας νοητικής υγείας, αναφέρει το People.

«Τι στο… λες; Νομίζω ότι αυτή ήταν η αντίδρασή μου όπως και η αντίδραση του καθενός» είπε ο Μπράιαντ, σύμφωνα με το USA Today.

Ο 39χρονος πρώην αστέρας των LA Lakers τόνισε ότι «διαφωνεί απόλυτα» με τη γνώμη του Γουέστ, αλλά υπερασπίζεται το «δικαίωμά του να λέει ό,τι θέλει να λέει» επισημαίνοντας ότι ο Γουέστ είναι «ένας από αυτούς τους διασκεδαστές που είναι σε μια σταθερή κατάσταση ανάπτυξης και κάνει πολλές ερωτήσεις εσωτερικά στον εαυτό του».

«Στη χώρα μας έχετε το δικαίωμα να λέτε οτιδήποτε θέλετε να πείτε. Αυτό είναι το όμορφο κομμάτι του να ζεις σε μια δημοκρατία. Αντίστροφα, πρέπει επίσης να λαμβάνετε την απάντηση που έρχεται μετά από αυτό, καθώς, όλοι έχουν την ελευθερία να πουν αυτό που αισθάνονται. Σοκαρίστηκα ακριβώς όπως όλοι οι άλλοι. Νομίζω γι αυτόν ότι είναι ένας από τους διασκεδαστές που είναι πάντα σε μια σταθερή κατάσταση ανάπτυξης, είναι πάντα σε πρόκληση, δεν προκαλεί εμάς, αλλά τον εαυτό του. Κάνει πολλές ερωτήσεις εσωτερικά, οπότε το εκλαμβάνω έτσι και διαφωνώ απόλυτα».

Ο Κόμπι Μπράιαντ μίλησε επίσης στους μαθητές για τον φόβο της αποτυχίας και πως να τον αντιμετωπίζουν.

«Είναι πολύ εύκολο να πάρεις τον φόβο και να τον ωθήσεις και να προσπαθήσεις να ενεργήσεις σαν να μην υπάρχει. Πρέπει πρώτα να φανταστείς τη ζωή που θέλεις να έχεις. Πρέπει πρώτα να φανταστείς τι είναι αυτό που ονειρεύεσαι να γίνεις. Ονειρεύτηκα να γίνω ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Ονειρευόμουν να παίζω στους LA Lakers. Ονειρεύτηκα να κερδίσω πολλά πρωταθλήματα» υπογράμμισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα