Κόμπι Μπράιντ: "Κόπηκε" από κριτική επιτροπή μετά από αντιδράσεις για υπόθεση βιασμού

Ο Κόμπι Μπράιαντ
Ο Κόμπι Μπράιαντ AP

Ο πρώην αστέρας του NBA, που έχει αφιερωθεί στο animation, είχε κατηγορηθεί το 2003 για τον βιασμό μιας 19χρονης εργαζόμενης σε ξενοδοχείο.

Ο αστέρας του NBA, Κόμπι Μπράιαντ απομακρύνθηκε από την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ Animation Is Film.

"Μετά από συζητήσεις των διαφόρων οργανώσεων του Animation Is Film, αποφασίστηκε η μη συμμετοχή του Κόμπι Μπράιαντ στην κριτική επιτροπή του 2018" δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GKIDS εταιρίας διανομής animation ταινιών, Έρικ Μπέκμαν.

"Είμαστε ένας νέος οργανισμός και είναι σημαντικό να διατηρήσουμε το σύνολο της ενέργειάς μας επικεντρωμένο στις ταινίες, στους συμμετέχοντες σκηνοθέτες και στο κοινό του φεστιβάλ μας", συνέχισε ο Μπέκμαν, σύμφωνα με το AP.

Η απόφαση ελήφθη μετά από ψήφισμα στο διαδίκτυο με αίτημα την απομάκρυνση του πρώην καλαθοσφαιριστή λόγων καταγγελιών του 2003 εναντίον του για βιασμό.

Ο μύθος των Λος Άντζελες Λέικερς κατηγορήθηκε για βιασμό 19χρονης εργαζόμενης σε ξενοδοχείο. Η υπόθεση έκλεισε τον Σεπτέμβριο του 2004, επειδή το θύμα αρνήθηκε να καταθέσει στη δίκη. Επιτεύχθηκε εξωδικαστική διευθέτηση.

Ο Μπράιαντ έχει γράψει το σενάριο και έχει παίξει στο "Dear Basketball", το οποίο έχει πάρει Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους - μια απόφαση που επίσης επικρίθηκε - και ίδρυσε την εταιρία παραγωγής ταινιών animation Granity Studios.

Ο 40χρονος αθλητής σε δήλωσή του σχολιάζοντας την ανάκληση της πρόσκλησης των διοργανωτών του Φεστιβάλ τόνισε: "Αυτή η απόφαση παρακινεί περισσότερο εμένα και τη δέσμευσή μου στην οικοδόμηση ενός στούντιο που επικεντρώνεται στη διαφορετικότητα και τον μη αποκλεισμό στην αφήγηση στη βιομηχανία του animation".

"Παραμένω επικεντρωμένος στην αλλαγή του κόσμου με θετικούς τρόπους μέσα από ποικίλες ιστορίες, χαρακτήρες και ηγετική ικανότητα, προκειμένου να εμπνεύσω την επόμενη γενιά", είπε.

SHARE:

24Media Network