Μπεκατώρου για τον ιερέα Αγρινίου: Αν θέλουμε δικαιοσύνη, να τους κοιτάμε έξω από την επαγγελματική τους θέση

Μπεκατώρου για τον ιερέα Αγρινίου: Αν θέλουμε δικαιοσύνη, να τους κοιτάμε έξω από την επαγγελματική τους θέση
Η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου AP Photo/Thanassis Stavrakis

Για τον ιερέα του Αγρινίου που συνελήφθη και κατηγορείται για παιδική πορνογραφία και βιασμό ανήλικης τοποθετήθηκε η Σοφία Μπεκατώρου, όπως και για την εκτίμηση που αποδίδεται στους ανθρώπους ανάλογα με το επάγγελμά τους.

Στον ανακριτή απολογήθηκε σήμερα ο 49χρονος ιερέας του Αγρινίου που συνελήφθη και κατηγορείται για παιδική πορνογραφία και βιασμό ανήλικης. Η Σοφία Μπεκατώρου, μέσα από ανάρτησή της πήρε θέση, γράφοντας σχετικά: “Αν θέλουμε να υπάρχει δικαιοσύνη στην κοινωνία μας πρέπει να έχουμε τη δύναμη να κοιτάμε τους ανθρώπους έξω από το “πλαίσιο” που τους εξασφαλίζει η επαγγελματική, κοινωνική ή οικονομική τους θέση”, σημειώνοντας με άλλα λόγια πως δεν κάνουν τα ράσα τον παπά.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Σοφίας Μπεκατώρου

“Ο παππούς μου ήταν Θεολόγος και από εκείνον γνώρισα τί σημαίνει πίστη στο Θεό. Δεν βρίσκεται μόνο μέσα στην Εκκλησία, αλλά γύρω μας σε κάθε στιγμή.
Οι ιερείς έχουν ένα σημαντικό έργο να διατελέσουν και σίγουρά η κακοποίηση της ψυχής και του σώματος δεν εμπίπτει στο λειτούργημά τους.
Αν θέλουμε να υπάρχει δικαιοσύνη στην κοινωνία μας πρέπει να έχουμε τη δύναμη να κοιτάμε τους ανθρώπους έξω από το “πλαίσιο” που τους εξασφαλίζει η επαγγελματική, κοινωνική ή οικονομική τους θέση”.

Σημειωτέον, ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση όλα ξεκίνησαν από το 2007 – 2008, όταν ο ιερέας φιλοξενούσε στην οικία του δύο αδερφές 22 και 27 ετών σήμερα που της πήγαινε η μητέρα τους και ύστερα από καταγγελία που έκανε το μικρότερο κορίτσι, αποκαλύφθηκε ότι σε ηλικία 13 ετών ο ιερέας την βίασε. Η γυναίκα βρήκε το κουράγιο και τον Ιανουάριο κατήγγειλε στο Ladylike.gr τα όσα πέρασε, ενώ πρόσφατα ανοίχτηκε ξανά στο ίδιο μέσο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα