Ο Κερκ Ντάγκλας άφησε την περιουσία του για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Ο Κερκ Ντάγκλας άφησε την περιουσία του για φιλανθρωπικούς σκοπούς
Instagram

Ο σπουδαίος ηθοποιός που πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου, άφησε σχεδόν όλη του την περιουσία, ύψους 61 εκατομμυρίων ευρώ, για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Κερκ Ντάγκλας, “παιδί” της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ, που πέθανε πλήρης ημερών, σε ηλικία 103 ετών στις 6 Φεβρουαρίου 2020, όπως έγινε γνωστό άφησε σχεδόν όλη του την περιουσία για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αφήνοντας μόλις το ένα έκτο στην οικογένειά του.

Συγκεκριμένα, από την κίνηση αυτή επωφελούνται το Παιδικό Νοσοκομείο του Λος Άντζελες, το Κέντρο Παιδικής Ηλικίας «Κερκ και Αν Ντάγκλας» και μια υποτροφία του Πανεπιστημίου Σεντ Λόρενς για μη προνομιούχους φοιτητές.

Ο ίδιος υπήρξε ιδιαίτερα ενεργός στη φιλανθρωπική του δράση όσο βρισκόταν εν ζωή, κάτι που θέλησε να διατηρήσει και μετά τον θάνατό του.

Πρόκειται για περιουσία ύψους 61 εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με τη Mirorr.

Ο γιος του, Μάικλ Ντάγκλας, με περιουσία που το 2020 αγγίζει τα 300 εκατομμύρια δολάρια, επαίνεσε τον πατέρα του για το πάθος του για φιλανθρωπίες αναφέροντας:

Η ζωή του Κερκ ήταν καλή και αφήνει μια κληρονομιά στον κινηματογράφο που θα αντέξει για τις επόμενες γενιές και μια ιστορία ως διάσημος φιλάνθρωπος που εργάστηκε για να βοηθήσει το κοινό και να φέρει την ειρήνη στον πλανήτη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα