Ο Μπράιαν Μέι των Queen σώζει σκαντζόχοιρους

Ο Μπράιαν Μέι, κιθαρίστας των Queen
Ο Μπράιαν Μέι, κιθαρίστας των Queen EVAN AGOSTINI/INVISION/AP

"Αισθάνομαι υπέροχα", είπε ο Μπράιαν Μέι. "Η ανταμοιβή είναι η μεγάλη ικανοποίηση όταν σώζεις ζώα".

Ο Μπράιαν Μέι, κιθαρίστας των Queen είναι ήρωας χιλιάδων... σκαντζόχοιρων που απειλούνται με εξαφάνιση και ζουν σε Κέντρο Προστασίας που ίδρυσε στο κτήμα του στη Βρετανία.

Μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ "Save Hedgehogs της Βρετανίας" (Σώστε τους Σκαντζόχοιρους της Βρετανίας) σύμφωνα με τα περιοδικό People, ο 71χρονος μουσικός της ροκ μιλά για το έργο που επιτελείται στο Κέντρο Διάσωσης και Προστασίας Amazing Grace, που βρίσκεται στο κτήμα του στο Surrey της Αγγλίας. Στο κέντρο φιλοξενούνται και φροντίζονται άρρωστοι ή τραυματισμένοι σκαντζόχοιροι και στη συνέχεια απελευθερώνονται στην άγρια φύση.

"Αισθάνομαι υπέροχα" είπε ο Μπράιαν Μέι. "Η ανταμοιβή είναι η μεγάλη ικανοποίηση όταν σώζεις ζώα. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά, που δεν είχα ποτέ ονειρευτεί. Βλέπεις αυτά τα ζώα να έρχονται δηλητηριασμένα, αφυδατωμένα και τα φροντίζεις και στη συνέχεια τα αφήνεις για μια άλλη ευκαιρία στην άγρια φύση, για μένα είναι μια από τις μεγαλύτερες χαρές που είχα ποτέ στη ζωή μου" τόνισε ο κιθαρίστας των Queen.

Ο Μέι και ο συνιδρυτής του Amazing Grace ίδρυσαν το κέντρο πριν από τρία χρόνια και μέχρι τώρα χιλιάδες σκαντζόχοιροι έχουν επανενταχθεί με επιτυχία στην άγρια φύση.

Για τα ζώα που φιλοξενούνται στο κέντρο ένα αγαπημένο σημείο είναι ο "Παράδεισος των Σκαντζόχοιρων" ένας κήπος γεμάτο φυτά που προσελκύουν έντομα, στον οποίο μπορούν να σκαλίσουν το χώμα και να ανακαλύψουν ξανά τα φυσικά ένστικτά τους.

Πηγή: 

ΑΠΕ_ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network