Ο Tom Hardy είναι και πρωταθλητής Jiu-Jitsu – “Έτσι κατάφερα να ξεπεράσω τους εθισμούς μου”

Ο Tom Hardy είναι και πρωταθλητής Jiu-Jitsu – “Έτσι κατάφερα να ξεπεράσω τους εθισμούς μου”
Tom Hardy 2022 Chris Pizzello/Invision/AP

Χρυσό μετάλλιο στο Jiu-Jitsu κατέκτησε ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ, Tom Hardy με τις εικόνες που τον δείχνουν να αγωνίζεται να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Η εξομολόγηση για το θετικό αντίκτυπο του αθλήματος στην υγεία του.

Στροφή στην καριέρα του αποφάσισε να κάνει ο Tom Hardy, ο οποίος μπορεί να μην έχει κερδίσει ακόμη το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο Όσκαρ, έχει όμως στη συλλογή του ένα χρυσό μετάλλιο από το Open Championship Brazilian Jiu-Jitsu 2022.

Ναι, Jiu-Jitsu καλά διαβάσατε.

Ο 45χρονος ηθοποιός, διάσημος για τους ρόλους του στις ταινίες Inception, Mad Max: Fury Road και Venom, κατέκτησε την πρώτη θέση στο UMAC Milton Keynes Brazilian Jiu-Jitsu Open που πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το GQ αγωνίστηκε φορώντας την μπλε στολή του στην κατηγορία “high-level blue belt” ανδρών 41 ετών και άνω, ενώ σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα του Milton Keynes Citizen, ο Hardy είπε σε έναν εκ των αντιπάλων του να ξεχάσει ποιον έχει απέναντί του και να κάνει αυτό που θα έκανε συνήθως.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο διάσημος ηθοποιός συμμετέχει σε πρωτάθλημα Jiu-Jitsu, καθώς τον Αύγουστο κέρδισε και άλλο ένα πρωτάθλημα Jiu-Jitsu –έναν διαγωνισμό στο Wolverhampton για τη φιλανθρωπική οργάνωση REORG με την οποία συνεργάζεται– όπου νίκησε έναν 40χρονο μαχητή ονόματι Danny Appleton.

Μιλώνας στο The Northern Echo ο Appleton δήλωσε: «Είναι απλώς ένας κορυφαίος τύπος, είναι πολύ δυνατός, κάτι που με εξέπληξε και ένας πολύ καλός μαχητής. Αλλά είναι ίσως ο πιο σκληρός ανταγωνιστής που είχα, σίγουρα ανταποκρίθηκε στον χαρακτήρα του Bane, αυτό είναι σίγουρο».

Πέρα όμως από το αγωνιστικό κομμάτι, η συγκεκριμένη πολεμική τέχνη φαίνεται πως στάθηκε ικανή να βοηθήσει τον ηθοποιό να ξεπεράσει τους εθισμούς του, όπως ανέφερε ο ίδιος σε πρόσφατη ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Instagram.

“Ο εθισμός είναι δύσκολο και περίπλοκο πράγμα να το διαχειριστείς, όπως και η ψυχική υγεία. Θέματα που είναι και τα δύο τόσο βαθιά για μένα όσο και πολύ κοντά στην καρδιά μου.

Είναι τιμή να μπορώ να εκπροσωπώ τη φιλανθρωπική οργάνωση και την ομάδα μου REORG και τη σπουδαία δουλειά που κάνουν υποστηρίζοντας την ψυχική υγεία και την ευημερία βετεράνων του στρατού μέσω των θεραπευτικών πλεονεκτημάτων του Jiu-Jitsu και της άσκησης.

Η απλή άσκηση, για μένα (ως χόμπι και προσωπική αγάπη) ήταν θεμελιωδώς το κλειδί για την περαιτέρω ανάπτυξη μιας βαθύτερης αίσθησης εσωτερικής ανθεκτικότητας, ηρεμίας και ευεξίας. Δεν μπορώ να τονίσω τη σημασία που είχε και τον αντίκτυπο στη ζωή μου και στους συμπαίκτες μου”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

Tom Hardy Instagram@tomhardy

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα