Σώσε τη μέρα! Ψήφισε στις προεδρικές εκλογές και δες τον Μαρκ Ράφαλο γυμνό

default image

Το σποτ 27 διάσημων ηθοποιών που σκοπεύει να παρακινήσει τους Αμερικανούς ώστε συμμετέχουν στις αμερικανικές εκλογές, το ανελέητο σφυροκόπημα εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και ο... γυμνός Μαρκ Ράφαλο

Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Julianne Moore, Keegan-Michael Key, Don Cheadle, James Franco, Jesse Williams, Cobie Smulders, Martin Sheen, και Neil Patrick Harris είναι μερικοί μόνο από τους 27 συνολικά ηθοποιούς που συμμετέχουν σε βίντεο που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο αναφορικά με τις αμερικανικές εκλογές.

Ο σκηνοθέτης των “Avengers” και δημιουργός της σειράς “Buffy The Vampire Slayer”,  Joss Whedon, είναι και ο άνθρωπος πίσω από το βίντεο, αλλά και την πρωτοβουλία Save The Day, μιας ιστοσελίδας που έχει στόχο να οδηγήσει όσο περισσότερους ψηφοφόρους μπορεί στην κάλπη. Ο δημιουργός φαίνεται πως θα κλιμακώσει τα βίντεο για την καμπάνια του αυτή ως τις 8 Νοεμβρίου, την ημέρα των εκλογών. Το πρώτο του είναι αυτό που θα δείτε παρακάτω.

 

“Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου η χώρα παίρνει μια σημαντική – την πιο σημαντική – απόφαση. Έχεις μια ευκαιρία. Έχεις υποχρέωση να είσαι μέρος αυτής της απόφασης” αναφέρουν οι ηθοποιοί σε ένα βίντεο που δίνει μια ακόμη… αφορμή στους Αμερικανούς να τρέξουν στις κάλπες. Στο τέλος του, με χιουμοριστική διάθεση, οι ηθοποιοί τονίζουν πως όσοι εγγραφούν και πάνε τελικά να ψηφίσουν θα συμβάλουν ώστε ο Μαρκ Ράφαλο να γυρίσει μια σκηνή γυμνός, στην επόμενη ταινία του.

Αν και στο βίντεο δεν αναφέρεται ποτέ το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ ή της αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον, σε κάποιο σημείο του ο Don Chealde κάνει λόγο για έναν “ρατσιστή, καταχρηστικό δειλό που θα μπορούσε να διαλύσει ανεπανόρθωτα τον ιστό της κοινωνίας”, ενώ σε άλλο σημείο ο Leslie Odom Jr. αναρωτιέται το λόγο που θα ήθελαν οι Αμερικανοί να παραδώσουν τα πυρηνικά όπλα τους σε έναν άνδρα του οποίου η ‘κίνηση-σήμα κατατεθέν’ είναι να απολύει. Αναφέρονται φυσικά στον Ντόναλντ Τραμπ που είχε την ευτυχία να απολύσει δεκάδες υποψηφίους μέσα από την εκπομπή του “The Apprentice”.

Η ψήφος σου μετράει. Τα επηρεάζει όλα. Όχι απλά την προεδρεία, αλλά και τη Γερουσία, τη Βουλή των Αντιπροσώπων

“Μπορούμε να τελειώσουμε αυτόν τον εφιάλτη πριν καν αρχίσει” σημειώνει στο βίντεο η Τζούλιαν Μουρ, ενώ ο Μάρτιν Σιν τονίζει πως δεν γίνεται να παρουσιάζουμε και τις δύο επιλογές – εννοεί για την προεδρία – το ίδιο ακατάλληλες. “Η ψήφος σου μετράει. Τα επηρεάζει όλα. Όχι απλά την προεδρεία, αλλά και τη Γερουσία, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τους τοπικούς αιρετούς άρχοντες. Την μετανάστευση, τον φοιτητικό δανεισμό, το νόμο για την οπλοκατοχή” αναφέρουν οι 27 ηθοποιοί του βίντεο.

“Δεν γίνεται να φοβάσαι μήπως γίνεις δυσάρεστος σε κάποιους. Οι άνθρωποι με ακραίες πεποιθήσεις είναι διατεθειμένοι να φωνάζουν ώσπου άλλοι, με πιο σύνθετο σύστημα αξιών να εγκαταλείψουν” σημειώνει ο Whedon. “Και αν δεν μπορείς να σταθείς εκεί για πράγματα που γνωρίζεις στην καρδιά και το μυαλό ότι είναι αλήθεια, σε μια περίοδο που μπορεί να κάνει τη διαφορά για όλο τον κόσμο, τότε δεν έχεις δικαίωμα να διεκδικήσεις τίποτα. Αν δεν μπορείς να απαντήσεις σε τέτοιους ανθρώπους, τότε θα σου συμβεί αυτό που εκείνοι πιστεύουν πως σου αξίζει” καταλήγει σε συνέντευξή του στο Buzzfeed.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα