Θανάσης Βισκαδουράκης: “Είχαμε δύσκολες τιμωρίες στο ορφανοτροφείο” – Γιατί δραπέτευσε

Θανάσης Βισκαδουράκης: “Είχαμε δύσκολες τιμωρίες στο ορφανοτροφείο” – Γιατί δραπέτευσε
Θανάσης Βισκαδουράκης Glomex

Ο γνωστός ηθοποιός περιέγραψε τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στο ορφανοτροφείο και μοιράστηκε ιστορίες από την ζωή του εκεί. Ο θάνατος της μητέρας του, τα αδέρφια του και οι εφιάλτες.

Καλεσμένος στην εκπομπή “Στούντιο 4” της ΕΡΤ βρέθηκε την Παρασκευή (02/12) ο Θανάσης Βισκαδουράκης, ο οποίος μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στο ορφανοτροφείο όπου μεγάλωσε, περιγράφοντας την ζωή του εκεί και όσα κουβαλά μέσα του από τότε.

“Η μαμά μου πέθανε από ζάχαρο το 1973. Δεν θυμάμαι τίποτα. Αν εμένα δεν μου το έχει πει κάποιος, πώς να ανατρέξω σε αυτά. Με τον θάνατο της μητέρας μου μηδενίστηκαν όλα. Άλλαξε η ζωή μου άρδην και βρέθηκα να μεγαλώνω με 20 παιδιά”, είπε αρχικά ο γνωστός ηθοποιός.

“Είμαστε πέντε αδέρφια, είναι όλοι μεγαλύτεροι από μένα. Οι δύο είναι κωφοί. Ο πατέρας μου δεν μπορούσε να μας συντηρήσει. Το 1973, ένας κωφάλαλος με πέντε παιδιά και με ένα πενιχρό μισθό, τι να κάνει; Τα αδέρφια μου δεν ήρθαν μαζί μου, μόνο εγώ έφυγα από την Αθήνα. Εγώ αποκόπηκα από την Αθήνα και από τον οικογενειακό μου ιστό. Έβλεπα τον πατέρα μου δύο φορές τον χρόνο. Δεν ρωτούσα αν είχα αδέρφια. Δεν το είχα ψάξει πολύ. Τα αδέρφια μου ήταν τα παιδιά στο ορφανοτροφείο. Ένιωθα ότι ανήκω εκεί”, περιέγραψε ο Θανάσης Βισκαδουράκης.

“Στεναχωριέμαι μόνο όταν καμιά φορά μου λέει ο γιος μου, “εσύ μπαμπά, δεν έχεις πατρικό σπίτι;”. Του έχω μεταφέρει τις ιστορίες του ορφανοτροφείου σαν παιδικές ιστορίες, σαν παιδικά παραμύθια για να ξέρει ποιο είναι το όνομα που πήρε και γιατί το πήρε”, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε ότι έφυγε από το ορφανοτροφείο, δηλώνοντας: Δραπέτευσα από το ορφανοτροφείο. Οι νομοθεσίες τώρα γίνονται γνωστές, τότε δεν υπήρχαν αυτά. Εμάς η εκκλησία μάς μάζεψε. Έφυγα όταν μου ήρθε ένα χαρτί ότι είμαι γέννημα-θρέμμα Αθηναίος και ότι πρέπει να πάω φαντάρος. Δεν το ήξερα ότι είμαι Αθηναίος. Εκεί κατέρρευσα και στενοχωρήθηκα γιατί περνούσα όμορφα. Δύσκολα χρόνια, είχα λόγους να δραπετεύσω… Κοίταγα το παράθυρο της ελευθερίας. Εμένα όλα ήταν σε χρόνο μηδέν”.

Υπήρχαν δύσκολες τιμωρίες για ένα παιδί. Ο γιος μου ή η κόρη σου δεν μπορούν να φανταστούν σήμερα για τι τιμωρίες μιλάμε. Είχα εφιάλτες πολλές φορές μετά από το ορφανοτροφείο. Απογοητεύεσαι. Λες “εγώ φταίω;”. Όταν δεν εισπράττεις την αγάπη. Ένιωθα μπαμπά μου τον ιερέα. Απέναντι στις καλόγριες είχαμε φόβο. Δεν είχαμε καμία συναισθηματική σύνδεση μαζί τους. Όταν συνάντησα μία καλόγρια μετά από χρόνια, στεναχωρέθηκα”, συμπλήρωσε ο διάσημος ηθοποιός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα