Βρετανός έκανε 18 επεμβάσεις για να μοιάσει στον Jimin των BTS και τώρα δηλώνει Κορεάτης

Βρετανός έκανε 18 επεμβάσεις για να μοιάσει στον Jimin των BTS και τώρα δηλώνει Κορεάτης
O Jimin είναι ένα από επτά μέλη του φαινομένου που λέγεται BTS. @2021 AP Photo/Lee Jin-man

Bρετανός influencer ξόδεψε περισσότερα από 200.000 δολάρια για να υποβληθεί σε 18 επεμβάσεις αισθητικής -σε διάφορες πόλεις του κόσμου- ώστε να μοιάσει στον Jimin, ένα εκ των επτά μελών του φαινομένου που λέγεται BTS.

Πολλά συμβαίνουν εκεί έξω με τα οποία μπορεί να μη συμφωνείτε ή να μην είναι του γούστου σας, κάποια όμως, συγκεντρώνουν όλα τα τεκμήρια που δικαιολογούν την ύπαρξη τους ως ‘φαινόμενα’. Μια τέτοια περίπτωση είναι οι Bangtan Boys, ευρύτερα γνωστοί ως BTS –που κάνουν τα καλοκουρδισμένα ρολόγια να ντρέπονται.

Οι ηγέτες της εξέλιξης της K-pop (κορεατική pop) σε τρίτη μεγαλύτερη βιομηχανία της Κορέας (το 2020 είχε έσοδα 4.700.000.000) είναι μεταξύ πολλών άλλων, το πρώτο act της K-pop που βρέθηκε στο Νο1 των charts με τα άλμπουμ που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ. Έχει κάνει δικά του και δεκάδες Guinness World Records και ό,τι άλλο αφορά το engagement των εκατομμυρίων μελών (όλων των ηλικιών, φύλων, φυλών κλπ) του fandom τους στα social media.

Αυτό δεν έχει τυχαία το όνομα ARMY, ενώ έχει αποδείξει πως η δυναμική του είναι τέτοια που μπορεί και να ‘εξαφανίσει’ hashtags. Το έκανε όταν η αστυνομία του Ντάλας προσπάθησε να διαδώσει τη ρατσιστική ρητορική -μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ- με το #whitelivesmatter. Οι ορδές των μελών του ARMY κατάφεραν να αχρηστεύουν αυτό το κανάλι), ποστάροντας εκατομμύρια videos με τα αγαπημένα τους είδωλα.

H άλλη όψη του νομίσματος είναι πως οι BTS έχουν γίνει για πολλούς ανθρώπους -σε όλη τη γη- εμμονή. Στο βαθμό που κάποιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να τους μοιάσουν. Ή τους ‘χρησιμοποιούν’ για να αυξήσουν τα δικά τους έσοδα. Ορισμένες φορές με επικίνδυνους τρόπους.

Ο 25χρονος που είδατε από πάνω λέγεται Παρκ Τζι-Μιν. Το καλλιτεχνικό του όνομα είναι Jimin και είναι ένα από τα επτά μέλη των BTS. Βρετανός που δηλώνει influencer, έκρινε πως ήταν φανταστική ιδέα να υποβληθεί σε σειρά επεμβάσεων για να μοιάσει στον Κορεάτη celebrity. Άρχισε τη διαδικασία της αλλαγής του το 2013. Οκτώ χρόνια και 18 επεμβάσεις αργότερα (τις οποίες έκανε σε διαφορετικά μέρη του κόσμου), ο Βρετανός Όλι Λόντον πόσταρε βίντεο στο κανάλι που έχει στο YouTube, για να δηλώσει με χαρά “επιτέλους είμαι Κορεάτης”.

Είπε και ότι για χρόνια ήταν θλιμμένος και μπερδεμένος, γιατί δεν ήξερε πώς να προσδιορίσει τον εαυτόν του. “Είχα μεγάλα προβλήματα με την ταυτότητα μου, με το ποιος είμαι”. Όπως είπε, δεν ένιωθε άνετα σε καμία από τις ‘ταυτότητες’ που υπήρχαν -τη γυναικεία και την ανδρική. Για αυτό και “βρήκα το κουράγιο, για να κάνω φυλετική μεταβατική επέμβαση. Πλέον είμαι χαρούμενος με αυτό που είμαι”.

Στις επεμβάσεις που έκανε ήταν face lift, άλλη στο μέτωπο, άλλη στα μάτια, έφτιαξε και τα δόντια του “και όλα αυτά έγιναν στο πλαίσιο του transition (μετάβασης) μου. Για πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω καλά, νιώθω όμορφος. Λατρεύω το παρουσιαστικό μου. Θα ήθελα ο κόσμος να σεβαστεί την απόφαση μου. Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση και επιτέλους μπορώ να προσδιοριστώ ως non-binary. Οι αντωνυμίες μου είναι ‘εκείνοι/αυτοί, Κορεάτης/Jimin. Ξέρω πως πολλοί δεν θα με καταλάβουν, αλλά προσδιορίζομαι και ως Κορεάτης. Και πλέον μοιάζω με Κορεάτης, όπως και νιώθω Κορεάτης. Δεν νιώθω ως Βρετανός, οπότε δεν θα ήθελα να αναφέρεστε με αυτόν τον τρόπο σε εμένα. Αυτή είναι η κουλτούρα μου και η χώρα στην οποία γεννήθηκα. Τώρα έχω άλλη εμφάνιση και το κορεάτικο όνομα μου είναι Jimin”. Για την ακρίβεια, όπως είπε το νέο του όνομα είναι Park Jimin Huening Kai Taeyong Imnida. Όλα τα ονόματα είναι από k-pop idols.

Ο Λόντον είχε γίνει γνωστός το 2018, όταν είχε αποκαλύψει πως έχει ξοδέψει ποσό μεγαλύτερο των 100.000 δολαρίων σε επεμβάσεις αισθητικής, προκειμένου να μοιάσει στον Jimin. Αυτό το ποσό έχει ξεπεράσει πια, τις 200.000. Δείτε πώς ήταν πριν αρχίσει τη μετάβαση.

Πολλοί ήταν εκείνοι που επέκριναν την απόφαση του να κάνει όσα έκανε στον εαυτό του. Εκείνος απάντησε -μέσω της Daily Mail- ότι “είναι λυπηρό κατά τη διάρκεια του Pride Month, ενός μήνα που γιορτάζει την ποικιλομορφία, την ισότητα και την αγάπη που ξύπνησε τους ανθρώπους, να χρησιμοποιούν την αποκάλυψη της μετάβασης μου και τον προσδιορισμό της ταυτότητας μου ως non binary Κορεάτη, για να με εκφοβίσουν, να με υποβαθμίσουν και να παρουσιάσουν ως απάνθρωπους την κοινότητα LGBT και εμένα. Μου πήρε πολλά χρόνια να καταλάβω και να αποδεχθώ ποιος είμαι. Χρειάστηκε να βρω πολύ κουράγιο να μοιραστώ αυτήν την απόφαση με τον κόσμο. Μολονότι αναγνωρίζω πως πολλοί δεν θα με καταλάβουν και θα με βρουν ασυνήθιστο, έχω να πω ότι το να είμαι και να νιώθω Κορεάτης συνάδει με το πώς είμαι και το πώς νιώθω τώρα. Δεν θα επιτρέψω ποτέ σε κανέναν να μου τα στερήσει αυτά.

Έχω ζήσει στην Κορέα, τρώω κορεάτικο φαγητό κάθε μέρα, χρησιμοποιώ κορεάτικα προϊόντα ομορφιάς και έκανα επεμβάσεις για να δείχνω Κορεάτης. Επίσης, μιλώ τη γλώσσα. Και όλα αυτά διαμόρφωσαν την τωρινή μου ταυτότητα”. Επανέλαβε πως ήθελε να μοιάσει στο είδωλο του, τον Jimin “ξόδεψα πάρα πολλά λεφτά για να τα καταφέρω και τώρα, στην ουσία τον παντρεύτηκα”.

Παρεμπιπτόντως, το βίντεο που πόσταρε ο Όλι Λόντον στο κανάλι του στο YouTube με τίτλο “Χριστούγεννα στην Κορέα” έχει 1.885.933 views. Αυτό της εξήγησης του για όσα έκανε στο πρόσωπο του είχε 78.000 views σε δυο μέρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα