Λιβύη: Έντεκα πτώματα βρέθηκαν στη νότια είσοδο της Βεγγάζης

Λιβύη: Έντεκα πτώματα βρέθηκαν στη νότια είσοδο της Βεγγάζης
Λιβύη AP

Για μαζική εκτέλεση κάνουν λόγο οι υπηρεσίες ασφαλείας της Λιβύης αναφορικά με τους 11 ανθρώπους που βρέθηκαν νεκροί στη Βεγγάζη.

Έντεκα πτώματα που φέρουν «τραύματα από σφαίρες» βρέθηκαν την Πέμπτη στη Βεγγάζη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης, όπως έγινε γνωστό από μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, η οποία είπε ότι εικάζεται πως επρόκειτο για «εκτελέσεις».

«Οι δυνάμεις ασφαλείας ενημερώθηκαν σήμερα για τα έντεκα πτώματα στη νότια είσοδο της Βεγγάζης, στον τομέα του αλ Χαουάρι, κοντά στο νεκροταφείο», ανέφερε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο, ζητώντας να παραμείνει ανώνυμη.

Αφού απέκλεισαν το χώρο, τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που έσπευσαν στην περιοχή διαπίστωσαν ότι τα θύματα έφεραν τραύματα από σφαίρες όπως τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,.

Η Λιβύη προσπαθεί να βγει από το χάος, μετά από μια δεκαετία συγκρούσεων, που ακολούθησε την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι το 2011. Οι μάχες σταμάτησαν το καλοκαίρι του 2020 και στις αρχές της εβδομάδας ανέλαβε μια νέα, μεταβατική κυβέρνηση, να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Στο ανατολικό τμήμα της χώρας, το οποίο ελέγχεται από τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, η κατάσταση παραμένει επισφαλής και είναι συχνό φαινόμενο οι εκτελέσεις και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Οι αντίπαλοι του στρατάρχη συχνά πέφτουν θύματα αντιποίνων. Τον Οκτώβριο του 2017 36 φερόμενοι τζιχαντιστές –εκ των οποίων οι 19 ήταν αλλοδαποί– εκτελέστηκαν και τα πτώματά τους, που έφεραν ίχνη βασανιστηρίων, εγκαταλείφθηκαν σε ένα χέρσο χωράφι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα