ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου (Αγία Παρασκευή Λέσβου, 18 Απριλίου 1946) είναι Έλληνας δικαστικός, πολιτικός. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία το 2012. Tο 2015 και το 2019 επανεκλέγεται βουλευτής Νομού Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία. Από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Νοέμβριο του 2016 διετέλεσε αρμόδιος Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ. Από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι της 7 Ιουλίου 2019 διετέλεσε αρμόδιος Αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ. Σήμερα, είναι Β' Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.Το 1975 εισέρχεται στο Δικαστικό Σώμα ύστερα από εξετάσεις, ως Πάρεδρος και στη συνέχεια ως Πρωτοδίκης. Υπηρετεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών και το 1992 προάγεται σε Πρόεδρο Πρωτοδικών. Το 1993 επιλέγεται με ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου στη θέση του Προϊσταμένου του Ειρηνοδικείου Αθηνών. Την περίοδο 1996 - 1998 εκλέγεται Προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ το 1996 προάγεται σε Εφέτη και το 2008 σε Αρεοπαγίτη. Από το 1994 εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, διατελώντας Γενικός Γραμματέας αυτής κατά τις περιόδους 1998 - 2000, 2002 - 2004 και 2006 - 2008 ενώ από το 2008 - 2012 διετέλεσε Πρόεδρος της. Τόσο από τη θέση του Προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών, όσο και από τη θέση του Γραμματέα και Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, έχει παρουσιάσει πολλές προτάσεις που έγιναν αποδεκτές από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και έγιναν Νόμοι του Κράτους, είχαν δε, ως σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Δικαστικών Λειτουργών και την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης. Με τις δημόσιες παρεμβάσεις του κατά τα έτη 2004 - 2006, επέτυχε την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας της Δικαιοσύνης μετά το πλήγμα που υπέστη από το αποκαλούμενο ¨παραδικαστικό κύκλωμα¨. Έκανε παρεμβάσεις για την βελτίωση του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας και τη θωράκιση των θεσμών.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου

Αθανασίου: Ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος

Διευκρινιστική δήλωση δια στόματος Χαράλαμπου Αθανασίου μετά τα όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του για το θέμα των παρακολουθήσεων και το παράδειγμα με τον μουσουλμάνο βουλευτή.

Χαράλαμπος Αθανασίου

Αποπομπή του Αθανασίου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δήλωσή του για τις υποκλοπές

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα όσα υποστήριξε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, που τάχθηκε υπέρ των παρακολουθήσεων χρησιμοποιώντας ένα απαράδεκτο παράδειγμα. Ζητά την άμεση αποπομπή του.

Χαράλαμπος Αθανασίου

Βαρύ ατόπημα Αθανασίου: Ναι στις υποκλοπές για λόγους εθνικής ασφάλειας - Το παράδειγμα με τον "μουσουλμάνο βουλευτή"

Το Σύνταγμα επιτρέπει "κοριούς" στα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας υποστήριξε ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ. Έφερε μάλιστα παράδειγμα, προχωρώντας σε... διαχωρισμό με βάση το θρήσκευμα. Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Στιγμιότυπο από το περαστατικό ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Χαράλαμπο Αθανασίου

Ο τραμπούκος Πολάκης και ο λογοκριτής Αθανασίου: Ο ένας χειρότερος από τον άλλον…

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τη μετωπική Πολάκη - Γεωργιάδη και τη λογοκριτική πρακτική του Χαράλαμπου Αθανασίου που καταρράκωσε το κύρος του Κοινοβουλίου.

Παύλος Πολάκης

Κακώς έκλεισαν το μικρόφωνο του Πολάκη

Ο Γιάννης Αλμπάνης σχολιάζει την αντιδημοκρατική κίνηση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου να κλείσει το μικρόφωνο στον Παύλο Πολάκη και χαρακτηρίζει "γελοία" τη δικαιολογία ότι ο πρώην υπουργός ήταν "εκτός θέματος".

Παύλος Πολάκης

Βουλή: Έκθετες οι αντιδημοκρατικές πρακτικές του Χαράλαμπου Αθανασίου

Υπό την προεδρία Τασούλα μίλησε τελικά σήμερα στην Βουλή ο Πολάκης, όμως τον παραπέμπει στην επιτροπή Δεοντολογίας ο πρόεδρος της Βουλής. Επίθεση Γεωργιάδη στο ΚΙΝΑΛ.

Ραγκούσης: "Μετά τη Ζαρούλια ο Γεωργιάδης κατέγραφε βουλευτές σαν trash TV της κυβέρνησης Φουρθιώτη"

Ραγκούσης: "Μετά τη Ζαρούλια ο Γεωργιάδης κατέγραφε βουλευτές σαν trash TV της κυβέρνησης Φουρθιώτη"

"Πραξικοπηματική" χαρακτήρισε από το βήμα της Βουλής ο Γιάννης Ραγκούσης την ενέργεια του Χαράλαμπου Αθανασίου να κλείσει το μικρόφωνο του Παύλου Πολάκη.

Αμφιλεγόμενη δήλωση Αθανασίου για την κατάργηση της διάταξης για την "πάρα φύσιν ασέλγεια"

Αμφιλεγόμενη δήλωση Αθανασίου για την κατάργηση της διάταξης για την "πάρα φύσιν ασέλγεια"

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου συνέδεσε την κατάργηση της διάταξης για την "πάρα φύσιν ασέλγεια" το 2015 με την ένταση των φαινομένων σεξουαλικών κακοποιήσεων.