ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος για τον Αθανασίου, η ομόφωνη αθώωση Βαξεβάνη

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος για τον Αθανασίου, η ομόφωνη αθώωση Βαξεβάνη
Ο Κώστας Βαξεβάνης INTIME NEWS

Η Δικαιοσύνη έκρινε πως τα επίμαχα δημοσιεύματα του Documento δεν περιείχαν ψευδή στοιχεία όπως ισχυριζόταν στη μήνυσή του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της ΝΔ.

Σε αθώωση του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη κατέληξε την Τρίτη (01/08) το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αναφορικά με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, την οποία αντιμετώπιζε ύστερα από μήνυση του Χαράλαμπο Αθανασίου μετά από δημοσιεύματα της εφημερίδας. Η Δικαιοσύνη έκρινε πως τα επίμαχα δημοσιεύματα δεν περιείχαν ψευδή στοιχεία.

Τη δικαστική απόφαση σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χαρακτηρίζοντάς τη «κόλαφο για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και βουλευτή της ΝΔ, καθώς και για την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Η χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών είναι κόλαφος γιατον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπο Αθανασίου, καθώς και για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα, όμως, κατά τη διάρκεια της δίκης αποδείχθηκε ότι ο κ. Αθανασίου είχε παρανόμως στην κατοχή του φακέλους του υπουργείου Δικαιοσύνης ενώ δεν ήταν υπουργός. Κατείχε επίσης προσωπική αλληλογραφία του δικηγόρου του Κώστα Βαξεβάνη με τις υπηρεσίες του Υπουργείου που αφορούσε τη δική. Αποτέλεσμα, το δικαστήριο να παραπέμψει στον εισαγγελέα τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Αθανασίου, προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου

Πρόκειται για ακόμη μια περίπτωση δίωξης της δημοσιογραφικής έρευνας η οποία κατέπεσε στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει τους θεσμούς ως κομματικό τσιφλίκι της. Ο κ. Αθανασίου θα δώσει πλέον τις εξηγήσεις που οφείλει στον εισαγγελέα και ελπίζουμε η Βουλή να μην σταθεί εμπόδιο στην διερεύνηση της υπόθεσης. Περιμένουμε όμως και μια τοποθέτηση από τον λαλίστατο κατά τα άλλα υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη για τα όσα σοκαριστικά αποκαλύπτονται για το υπουργείο του».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα