Χιονόνερο, βροχές αλλά και άνοδος της θερμοκρασίας

Χιονόνερο, βροχές αλλά και άνοδος της θερμοκρασίας
EUROKINISSI

Χιονοπτώσεις στις πιο βόρειες περιοχές, βροχές ή χιονόνερο στις νοτιότερες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού την Παρασκευή.

Για σήμερα, Παρασκευή, Θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από νοτιοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 4 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία θα γίνουν νότιοι νοτιοανατολικοί και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά του νομού, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 ως 6 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 μποφόρ και τοπικά βορειοδυτικοί ως και 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 (μείον 5) έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι και στη δυτική Μακεδονία χιονοπτώσεις, πρόσκαιρα έντονες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ τη νύχτα θα γίνουν νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 (μείον 8) έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά, θα σημειωθεί ολικός παγετός, ενώ τοπικά η ελάχιστη θερμοκρασία θα πέσει στους -12 (μείον 12).

Στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο, θα κυμανθεί τοπικά από -3 (μείον 3) έως 5.

Στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια και πρόσκαιρες καταιγίδες στα νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια από -3 (μείον 3) μέχρι 4.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί εντάσεως 4 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου  και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που θα είναι τοπικά έντονες. Τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρα χιονόνερο στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νότια από 5 ως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από 0 έως 7.

Δείτε τον καιρό το επόμενο τριήμερο στο deltiokairou.gr

SHARE:

24Media Network