Χίος: Χωρίς πιστοποίηση οδηγοί και οχήματα που μεταφέρουν μαθητές

Χίος: Χωρίς πιστοποίηση οδηγοί και οχήματα που μεταφέρουν μαθητές

Με λεωφορεία που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και οδηγούς που δεν διαθέτουν πιστοποίηση, μεταφέρονται στα σχολεία οι μαθητές της Χίου

Με οχήματα που δεν έχουν ελεγχθεί από δημόσιο ΚΤΕΟ αλλά και με οδηγούς, η πλειοψηφία των οποίων δεν διαθέτει επαγγελματική πιστοποίηση, θα μετακινούνται τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου οι μαθητές στη Χίο.

Το πρόβλημα με τα μη πιστοποιημένα λεωφορεία στο νησί προέκυψε μετά την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών να αφαιρέσει από τα δημόσια ΚΤΕΟ τη δυνατότητα ελέγχου μεγάλων οχημάτων λόγω ανυπαρξίας σύγχρονου εξοπλισμού ελέγχου, όπως ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου έχει προκηρύξει διαγωνισμό για προμήθεια του συγκεκριμένου εξοπλισμού, ωστόσο αυτός ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

"Η μη λειτουργία του ΚΤΕΟ δημιουργεί προβληματισμό σε όλους μας. Θέλω να τονίσω ότι το γεγονός ότι δεν λειτουργεί το ΚΤΕΟ δεν θα πρέπει να ανησυχεί τους γονείς. Εμείς οι ίδιοι φροντίζουμε να τα συντηρούμε άρτια γιατί με αυτά το οχήματα μεταφέρουμε τα ίδια μας τα παιδιά και τους δικούς μας ανθρώπους" δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χίου Λ. Καλαγκιάς, ο οποίος επεσήμανε ότι το κόστος για μεταφορά των οχημάτων σε ΚΤΕΟ στην Αθήνα ανέρχεται στα 1.000 ευρώ, ποσό που δεν είναι εφικτό να καλυφθεί.

Όσον αφορά το θέμα με τους οδηγούς, από τους 20 που εργάζονται στο υπεραστικό ΚΤΕΛ μόνο οι δύο έχουν λάβει την Πιστοποίηση Επαγγελματικής Ικανότητας. Μέσα στις επόμενες μέρες πάντως οι οδηγοί θα ξεκινήσουν μαθήματα σε ιδιωτική σχολή, προκειμένου να πάρουν το απαραίτητο έγγραφο.

Πληροφορίες από politischios.gr

SHARE:

24Media Network