Χωρίς μεσάζοντες στον Νέο Κόσμο

Χωρίς μεσάζοντες στον Νέο Κόσμο

Η κρίση γεννά ιδέες. Μετά την Πιερία όπου πούλησαν πατάτες χωρίς μεσάζοντες, ήρθε και η σειρά της Αθήνας

Προϊόντα κοντά στην τιμή του παραγωγού και χωρίς μεσάζοντες θα πωλούν εθελοντές κάθε Κυριακή στον Νέο Κόσμο. 

Με  χορηγό επικοινωνίας το blog www.neoskosmos-athens.blogspot.com, οι εθελοντές προσπαθούν να σπάσουν τα καρτέλ των μεσαζόντων.

Το μπλογκ εδώ και καιρό υιοθετεί και πρωταγωνιστεί σε εκστρατείες πάταξης της ακρίβειας.

Μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει υιοθετήσει το σύνθημα "Χτυπάμε την κρίση" και προσπαθεί να πείσει τους επιχειρηματίες της περιοχής να κάνουν εκπτώσεις και προσφορές.

Επιπλέον, το μπλογκ "τρέχει" και την εκστρατεία αλληλεγγύης "Το πιάτο της αγάπης".

Οι παραγγελίες θα δίνονται ηλεκτρονικά και κατά τη συνάντηση της Κυριακής οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν τις προμήθειες τους απ´ευθείας από τους παραγωγούς σε συσκευασίες των 5 κιλών.

Για όποιον ενδιαφέρεται και θέλει να δηλώσει ποσότητες που επιθυμεί να αγοράσει, τούτο γίνεται στο e-mail:

[email protected]

Στην ίδια διεύθυνση μπορούν να απευθύνονται και οι παραγωγοί με τις προσφορές τους.

Συνεχίζουν τις πωλήσεις στην Πιερία

Είκοσι τέσσερις τόνοι πατάτας Νευροκοπίου, πουλήθηκαν σε 530 οικογένειες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Κατερίνης, σε τιμή κόστους, ήτοι 0,25 ευρώ το κιλό, με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας.

Οι παραγγελίες είχαν γίνει μέσω της οργάνωσης και παράδοση του προϊόντος έγινε στις εννέα το πρωί του Σαββάτου, στο χώρο πάρκινγκ του δικαστικού μεγάρου Κατερίνης.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας είχε ως αποτέλεσμα γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Κατερίνη να κατεβάσει, προ ημερών, την τιμή της πατάτας Νευροκοπίου στα 0, 34 ευρώ το κιλό, γεγονός, που όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος της Ομάδας, Ηλίας Τσολακίδης, "δείχνει ότι υπάρχουν αντιδράσεις προς όφελος των καταναλωτών".

Στο κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας προς τους παραγωγούς απ΄ όλη την Ελλάδα, για την απευθείας διάθεση των προϊόντων τους στο καταναλωτικό κοινό, έχουν ανταποκριθεί ήδη δεκάδες γεωργοί από την Κρήτη, τη Μυτιλήνη, την Πελοπόννησο, τη Δράμα και άλλες περιοχές.

Οι κινητοποιήσεις, όπως προαναγγέλλει η εθελοντική οργάνωση, θα συνεχιστούν, κάθε φορά με διαφορετικό παραγωγό, ώστε να βοηθηθούν όλοι.

  

   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πολίτες πούλησαν 24 τόνους πατάτας χωρίς μεσάζοντες

SHARE:

24Media Network