"Διαχωρισμός σημαίνει και Μητροπολίτες βουλευτές"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΑ-ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-- ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ-- ΦΩΤΟ Χρηστος Μπονης//Eurokinissi
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΑ-ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-- ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ-- ΦΩΤΟ Χρηστος Μπονης//Eurokinissi EUROKINISSI

Ο διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας, όπως σημειώνει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, θα ανοίξει το δρόμο στους Μητροπολίτες για την κεντρική πολιτική σκηνή

Βολές κατά όποιων επεξεργάζονται σχέδια διαχωρισμού του κράτους από την Εκκλησία εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, προειδοποιώντας πως μια τέτοια ενέργεια θα ανοίξει το δρόμο στους Μητροπολίτες να καταλάβουν βουλευτικά έδρανα.

"Ο χωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας, που προβάλλεται ευκαίρως ακαίρως, θα έχει και μία άλλη παράμετρο που δεν έχουν υπολογίσει. Θα καταργήσει αυτοδίκαια το ασυμβίβαστο των κληρικών να μετέχουν στην πολιτική σκηνή", αναφέρει σε ανακοινωθέν που εξέδωσε.

Εάν επιθυμούν στο Εθνικό Κοινοβούλιο 82 Μητροπολίτες βουλευτές, όπως αναφέρει, να είναι βέβαιοι ότι θα το επιτύχουν.

"Διαδίδεται μετ' επιτάσεως ότι η επομένη Βουλή θα είναι Συντακτική και ότι θα εκθεμελιώσει τους λεγομένους διακριτούς ρόλους του ισχύοντος Συντάγματος μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας και θα μεταβάλλει την Εκκλησία-Κιβωτό του Γένους, ένεκεν της οποίας δεν αποτελεί σήμερα η Ελλάς το υπόλοιπον της Ευρωπαϊκής Τουρκίας, τη στιγμή που οι Μουσουλμανικές Μουφτείες και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο είναι Ν.Π.Δ.Δ., σε ένωσι προσώπων ιδιωτικού ενδιαφέροντος", υποστηρίζει ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

Απαντά επίσης σε όλους όσοι ζητούν τη διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου, επισημαίνοντας ότι από το 1835 μέχρι σήμερα έχει με πολλούς τρόπους ουσιαστικά δημευθεί από το Ελληνικό Δημόσιο το 96% της Εκκλησιαστικής περιουσίας.

"Εις αντίδοση έχει αναλάβει συμβατικώς τις ως είρηται υποχρεώσεις" και επομένως, συνεχίζει, "εάν επιθυμεί να αποστεί από αυτές, θα πρέπει να επιστρέψει στο ακέραιο αυτή την περιουσία η να την αποζημιώσει οικονομικώς".

SHARE:

24Media Network