Διαδοχικά "λουκέτα" στα ξενοδοχεία του κέντρου

Διαδοχικά "λουκέτα" στα ξενοδοχεία του κέντρου

Δεκαοχτώ ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας αναγκάστηκαν να κλείσουν τον τελευταίο χρόνο, λόγω της κρίσης και της αυξανόμενης εγκληματικότητας. "Νόμο για τη σωτηρία της πόλης" προανήγγειλε ο Γ. Καμίνης

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), Γ. Τσακίρη και του Δημάρχου Αθηνών, Γ. Καμίνη, παρουσιάστηκαν τα στοιχεία, που δείχνουν την ολοένα και αυξανόμενη κρίση στον κλάδο των ξενοδόχων.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσακίρης, η υποβάθμιση του κέντρου θα οδηγήσει και σε νέα λουκέτα.

Μάλιστα, κατηγόρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όλους τους συναρμόδιους φορείς ότι με τις παραλείψεις ή την αδιαφορία τους, αφήνουν το κέντρο "έρμαιο στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα".

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι προχωρά στη διαμόρφωση πολυνομοσχεδίου "για τη σωτηρία της Αθήνας", σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό την περασμένη Παρασκευή.

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε επίσης την ανάγκη συντονισμού της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου, υπογραμμίζοντας ότι "ο Δήμος έχει τη δομή, οι άλλοι έχουν τους πόρους" και πρόσθεσε ότι η Δημόσια Διοίκηση "έχει ευνουχιστεί".

Σε δηλώσεις του χθες Δευτέρα στον Βήμα 99,5, ο Δήμαρχος σημείωσε, ότι η Αθήνα δεν έχει συνέλθει από τα πρόσφατα επεισόδια και ότι ο κόσμος φοβάται να κατέβει στο κέντρο , καθώς δεν ξέρει τι θα συναντήσει.

Υποστήριξε, επίσης, ότι σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει όχι μόνο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας , αλλά και πολλές γειτονιές, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης και της οργανωμένης εγκληματικότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το έγκλημα"

Χιλιάδες ακυρώσεις στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Βόμβα στον ελληνικό τουρισμό τα επεισόδια

SHARE:

24Media Network