Διαψεύδει ο ΟΛΠ ζημιά από υπερκοστολογημένα έργα. 'Απαξιώνουν τον Οργανισμό για να πωληθεί πιο εύκολα'

Διαψεύδει ο ΟΛΠ ζημιά από υπερκοστολογημένα έργα. 'Απαξιώνουν τον Οργανισμό για να πωληθεί πιο εύκολα'

Τι απαντά ο ΟΛΠ στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει υποστεί ζημιά 7 εκατ. ευρώ από υπερκοστολογήσεις έργων

Την έντονη αντίδραση του ΟΛΠ προκάλεσαν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία προκλήθηκε ζημιά στον Οργανισμό από υπερτιμολογήσεις έργων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα την Παρασκευή (06/03), πορίσματα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης "αποκαλύπτουν" μεγάλες υπερτιμολογήσεις για έργα που έγιναν στην προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά την περίοδο 2007-2009. Η ζημιά, μάλιστα, υπολογίζεται στα 7 εκατ. ευρώ.

Με ανακοίνωση, που εξέδωσε την ίδια μέρα, ο ΟΛΠ ξεκαθαρίζει ότι από τα εν λόγω έργα ουδέποτε προκλήθηκε ζημιά στον Οργανισμό, κάνοντας λόγο για απαξίωση του ΟΛΠ προκειμένου να προωθηθούν πιο εύκολα πολιτικές πώλησής του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Σχετικά με ποικίλα δημοσιεύματα για πορίσματα ελέγχου επί έργων που εκτελέστηκαν κατά την περίοδο 2007 – 2009 και τα οποία πρώτος ο ΟΛΠ Α.Ε. έχει από το 2012 αποστείλει στις εισαγγελικές αρχές, γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

1.Στον ΟΛΠ Α.Ε. ουδένα πόρισμα ελέγχου έχει παραδοθεί για τα αναγραφόμενα θέματα.

2.Όλα τα αναγραφόμενα αφορούν έργα, τα οποία εκτελέστηκαν την περίοδο 2007-2009, πριν αναλάβει τα καθήκοντά της η σημερινή διοίκηση.

3.Αντιθέτως, η σημερινή διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. από το 2012, αφού κατοχύρωσε τις οικονομικές αξιώσεις του Οργανισμού, απέστειλε πρώτη τους σχετικούς φακέλους στις εισαγγελικές αρχές, για διερεύνηση τυχόν ευθυνών.

4. Ο ΟΛΠ Α.Ε. από το 2013 έχει διατάξει ΕΔΕ κατά υπαλλήλων του, τους οποίους απομάκρυνε μάλιστα από τις θέσεις τους, μέχρι την ολοκλήρωση των εισαγγελικών ερευνών.

5. Ουδεμία ζημία από τα αναγραφόμενα έργα έχει προκληθεί στον ΟΛΠ Α.Ε. Ο Οργανισμός υποχρέωσε τις εργολήπτριες εταιρείες με “Εξώδικες Αναγνωρίσεις Οφειλών” τις οποίες και προσυπέγραψαν, να επιστρέψουν αναδρομικά, έντοκα και με ΦΠΑ το σύνολο των απαιτήσεων του.

6.Όλοι οι χειρισμοί της διοίκησης του ΟΛΠ Α.Ε. έχουν εγκριθεί από το Δ.Σ. και τις Γενικές του Συνελεύσεις, με γνώμονα την πλήρη προστασία του δημόσιου συμφέροντος.

Όλοι όσοι μέσα από διαρροές και εργολαβικές αντιδικίες θέλουν να προωθήσουν συμφέροντα, θα πρέπει να αναμένουν την πλήρη δικαστική διερεύνηση των καταγγελλομένων. Το ίδιο και όσοι νομίζουν ότι απαξιώνοντας τον Οργανισμό θα προωθήσουν πιο εύκολα πολιτικές πώλησης του".

SHARE:

24Media Network