“Η Ελλάδα θα γίνει Νάπολη”

“Η Ελλάδα θα γίνει Νάπολη”
ΑΘΗΝΑ - ΒΟΥΛΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Για πρώτη φορά πήρε θέση στο θέμα κατασκευής ΧΥΤΥ στην περιοχή της Κερατέας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεοδ. Πάγκαλος. "Αν δεν δημιουργηθεί ο ΧΥΤΥ, η Αθήνα θα γίνει Νάπολη", ανέφερε. Αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στην περιοχή

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος προειδοποιεί με επιστολή του πως η Αττική θα γίνει Νάπολη αν δεν υλοποιηθεί το έργο χωροθέτησης ΧΥΤΥ στην Κερατέα.

Την ίδια ώρα, αφήνει αιχμές για την παρέμβαση Παπουτσή, εκφράζοντας την αντίθεσή του με την αποχώρηση των αστυνομικών από την περιοχή, ενώ τα πυρά του συγκεντρώνει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά είναι ο οργανωτής των επεισοδίων στην Κερατέα.

Ο κ. Πάγκαλος παίρνει για πρώτη φορά ανοιχτά θέση για το καυτό ζήτηµα της δηµιουργίας ΧΥΤΥ, απαντώντας με επιστολή του σε κάτοικο της περιοχής.

Στην επιστολή του αναφέρει ότι συµφωνεί στη χωροθέτηση ΧΥΤΥ στην Ανατολική Αττική ήδη από το 2003 και είναι εναντίον σε κάθε περαιτέρω επιβάρυνση της Δυτικής Αττικής, τονίζει σχετικά µε τη µέχρι πρότινος παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Κερατέα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Όλους µας δυσαρέστησε η παρουσία αστυνοµικών δυνάµεων και βεβαίως τα επεισόδια που έγιναν. Όµως οι περισσότεροι παραβλέπουν και κανείς δεν λέει δηµόσια ότι η παρουσία τους κατέστη αναγκαία, γιατί ορισµένοι εισήλθαν στον χώρο κατασκευής του ΧΥΤΥ για να καταστρέψουν µηχανήµατα και να απαγορεύσουν µε τη βία τη συνέχιση των έργων.

Αν η πολιτεία επιτρέπει σε οποιονδήποτε να επιβάλλει µε τη βία τις απόψεις του, τότε δεν υφίσταται πολιτεία, αφού επικρατεί ο νόµος της ζούγκλας, δηλαδή το δίκαιο του ισχυρότερου”.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για άµεση υλοποίηση του έργου, εκπέµποντας µηνύµατα κυρίως προς την πλευρά της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη.

“Αν δεν υλοποιηθεί τώρα ο περιφερειακός σχεδιασµός, µέσα σε 2-3 χρόνια η πρωτεύουσα της Ελλάδας θα συναγωνίζεται τη Νάπολη, δηλαδή οι δρόµοι µας θα παρουσιάζουν το θέαµα που παρουσιάζουν µετά από δέκα ηµέρες απεργίας των εργαζόµενων στα απορριµµατοφόρα”.

Μάλιστα, προσθέτει ότι αυτά θα συµβούν στην καλύτερη περίπτωση και εφόσον οι κάτοικοι Φυλής και Δυτικής Αττικής συνεχίζουν να δέχονται τα αστικά στερεά απόβλητα διότι “αν ακολουθήσουν τον άλλο δρόµο για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ επαίρεται, ποιος θα έχει το ανάστηµα να τους ψέξει;”.

Στο σηµείο αυτό εξαπολύει βολές κατά του κ. Παπουτσή, υπενθυµίζοντας πως η αντίδραση στον ΧΥΤΥ Γραµµατικού αναζωπυρώθηκε αµέσως µόλις θεωρήθηκε ότι η κυβέρνηση υποχωρεί στο θέµα της Κερατέας.

Στην επιστολή ο κ. Πάγκαλος λέει ότι έχει στοχοποιηθεί για το θέµα της Κερατέας και του Γραµµατικού, ενώ “δέχοµαι απειλές για τη ζωή µου και πρόσφατα δέχτηκα και επίθεση στα Καλύβια που οργανώθηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ίδια στελέχη που οδήγησαν την Κερατέα στα σηµερινά αδιέξοδα και πρωταγωνιστούν στα επεισόδια στην περιοχή”.

Προειδοποιεί επίσης ότι “δεν υπάρχει πια χρόνος” και ότι αν δεν ολοκληρωθούν τα έργα µέσα στο 2011 η Ελλάδα θα χάσει 12, 6 εκατ. ευρώ και θα πληρώσει πρόστιµα (2 εκατ. κατ’ αποκοπή και 200.000 ευρώ κάθε ηµέρα).

“Συνυπολογίστε επίσης και 2,4 εκατ. ευρώ που φαίνεται να στοίχισε η αστυνοµική επιχείρηση στην Κερατέα”. Και καταλήγει: “Όλα αυτά τα µυθώδη ποσά πληρώθηκαν ή πρόκειται να πληρωθούν από τον ελληνικό λαό, τον Έλληνα φορολογούµενο πολίτη, τη στιγµή που µισθοί και συντάξεις µειώθηκαν και βρισκόµαστε αντιµέτωποι µε τη µεγαλύτερη οικονοµική κρίση της µεταπολιτευτικής µας ιστορίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα