ΕΕ: Εξετάζεται η υπαγωγή της Κεφαλλονιάς στο πρόγραμμα του Ταμείου Αλληλεγγύης

ΕΕ: Εξετάζεται η υπαγωγή της Κεφαλλονιάς στο πρόγραμμα του Ταμείου Αλληλεγγύης

Συνάντηση Βενιζέλου - Χαν - Συμβούλιο ΥΠΕΞ της Πρωτοβουλίας για Αδριατική και Ιόνιο. Ποιες επιλογές εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά

Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξετάζουν το ελληνικό αίτημα για υπαγωγή της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς σε πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης, διαβεβαίωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ Γιοχάνες Χαν και πρόσθεσε ότι θα επανέλθει το ταχύτερο δυνατό με απάντηση.

Η συζήτηση των δυο ανδρών πραγματοποιήθηκε παρουσία της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, στο περιθώριο ειδικής εκδήλωσης για τη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αδριατική και το Ιόνιο (EUSAIR), η οποία συνδιοργανώνεται από την ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διεξάγεται, σήμερα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Η συζήτηση αυτή αποτέλεσε συνέχεια των χθεσινών ενεργειών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου στο Στρασβούργο, στο περιθώριο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την παροχή αρωγής στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς και τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για το νησί.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί ο κ. Βενιζέλος συμμετείχε στη 16η Σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Πρωτοβουλίας για την Αδριατική και το Ιόνιο (ΠΑΙ), υπό την προεδρία του Ντίτμιρ Μπουσάτι, υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, η οποία ασκεί την περιοδική προεδρία της ΠΑΙ, και με τη συμμετοχή υπουργών και υφυπουργών Εξωτερικών από τις χώρες- μέλη της Πρωτοβουλίας.

Πρόκειται για μία άτυπη μορφή περιφερειακής συνεργασίας των χωρών της Αδριατικής και του Ιονίου στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών που θεσμοθετήθηκε το 2002 και προβλέπει την πραγματοποίηση ετήσιων συνόδων σε υπουργικό επίπεδο σε διαφορετική χώρα-μέλος κάθε φορά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φυσικές καταστροφές, Περιφέρεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τα μέτρα για τους πληγέντες στην Κεφαλλονιά

Σαμαράς: Πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους της Κεφαλλονιάς

Τσελέντης: Δεν θα έχουμε άλλον καταστροφικό σεισμό

Εξαιρούνται για ένα χρόνο από το χαράτσι οι Κεφαλλονίτες

SHARE: