Εισαγγελική έρευνα για καταγγελίες κακοποίησης στην ενόργανη

Εισαγγελική έρευνα για καταγγελίες κακοποίησης στην ενόργανη
EUROKINISSI

Εισαγγελέας καλείται να ερευνήσει την επιστολή - σοκ που έστειλαν 22 αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής στην ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αδικήματα που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, μετά την επιστολή 22 αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής με παραλήπτη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαρόπουλου

Η υπόθεση έχει ήδη “χρεωθεί” στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Απόστολο Ανδρέου, ο οποίος και καλείται να ερευνήσει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις οι οποίες σχετίζονται με την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αλλά και σωματικές βλάβες. 

Άλλωστε στην πολυσέλιδη καταγγελία, την οποία έχει δημοσίευσει ολόκληρη το SPORT 24, οι αθλητές κάνουν λόγο για κοινό μυστικό σε ό,τι αφορά τις προπονητικές μεθόδους με σωματική και ψυχολογική βία και σε ανηλίκους. Κλωτσιές, σπρωξίματα, σφαλιάρες, τράβηγμα από τα μαλλιά, πέταγμα αντικειμένων πάνω τους, ενώ η… προπόνηση περιελάμβανε ακόμα και να τους πιάνουν από τα γεννητικά όργανα, ώστε να εκτελέσουν “σωστά” μια άσκηση.

“Η κακοποίηση αφορά στη χρήση σωματικής, λεκτικής, ψυχολογικής βίας, τη σεξουαλική παρενόχληση και την προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας στο πλαίσιο της προπονητικής διαδικασίας αλλά και πέρα από αυτή” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αρχή της επιστολή, η οποία συνεχίζει ως εξής: “Είναι σκόπιμο να επισημάνουμε πως στην ενόργανη και ρυθμική γυμναστική τα παιδιά ξεκινούν την ενασχόλησή τους με το άθλημα από την πολύ μικρή ηλικία των 5 περίπου ετών ενώ από την ηλικία των 9 ετών αρχίζουν να συμμετέχουν σε αγώνες είτε σε συλλογικό επίπεδο είτε σε επίπεδο εθνικής ομάδας εκπροσωπώντας τη χώρα σε διεθνείς διοργανώσεις. Πίσω όμως από την τιμή του να φοράει ένας αθλητής -τρια τη φόρμα με το Εθνόσημο και να πανηγυρίζει ένα μετάλλιο, τις περισσότερες φορές κρύβεται ένα κακοποιημένο παιδί. Ένας κακοποιημένος άνθρωπος”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα