Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ένταση και ευτράπελα σε διάφορα εκλογικά τμήματα

Διαβάζεται σε 5'
Αυτοδιοικητικές εκλογές
Αυτοδιοικητικές εκλογές EUROKINISSI

Διάφορα ευτράπελα σημειώθηκαν στα εκλογικά τμήματα της χώρας, με σημαντικότερο αυτό της κατάσχερσης ιδιόχειρων σημειώσεων και το χρηματικό ποσό των 25.950 ευρώ για χρηματισμό 500 ψηφοφόρων για τις δημοτικές εκλογές.

Συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (7/10) σε περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, τρία άτομα, για το αδίκημα της δωροδοκίας εκλογέα που αφορούσαν στις δημοτικές εκλογές, ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερα άτομα.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι τρεις συλληφθέντες και ένα από τα άτομα που αναζητούνται είχαν εξαγοράσει 500 ταυτότητες από Ρομά, με αμοιβή 50 ευρώ η καθεμία, με διαμεσολαβητές μεταξύ δραστών και ψηφοφόρων τους άλλους τρεις δράστες που αναζητούνται.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις και το συνολικό χρηματικό ποσό των 25.950 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Σταυρωμένα ψηφοδέλτια, εντάσεις και ευτράπελα σε διάφορα εκλογικά τμήματα

Στην Θεσσαλονίκη συνελήφθη το πρωί έξω από εκλογικό τμήμα ένας άντρας που κατείχε σταυρωμένο ψηφοδέλτιο με σκοπό να το δώσει σε άλλο άτομο και αφορούσε επίσης τις δημοτικές εκλογές.

Στην Αττική, στην Νέα Σμύρνη ένας εκλογικός αντιπρόσωπος παράταξης ήρθε σε λογομαχία με δύο γυναίκες, σε βάρος των οποίων στη συνέχεια, τράβηξε τα μαλλιά της μίας και έσπρωξε την άλλη. Οι δύο γυναίκες πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα την περιοχής και υπέβαλαν μήνυση και οι αστυνομικοί αναζητούν τον δράστη που διέφυγε από το σημείο, για να τον συλλάβουν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σε εκλογικό τμήμα στο Ίλιον ένας δικαστικός αντιπρόσωπος διαπίστωσε πρόβλημα στους εκλογικούς καταλόγους και ζήτησε να μεταβεί στο Εφετείο για να πάρει νέους, όπως και πραγματοποιήθηκε συνοδεία αστυνομικών.

Εύβοια: Πολίτες από διαφορετικές παρατάξεις πιάστηκαν στα χέρια

Επίθεση δέχτηκε πολίτης που έσπευσε σε εκλογικό τμήμα της Εύβοιας λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Κυριακής (8/10), από άλλο πολίτη που βρισκόταν εκεί, με αφορμή τους υποψήφιους δημάρχους.

Συγκεκριμένα όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο evima.gr, που βρέθηκαν στο σημείο, οι δύο άντρες οι οποίοι ανήκουν σε διαφορετικές παρατάξεις πήγαν να πιαστούν στα χέρια, με αφορμή τις δημοτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα.

Το περιστατικό έγινε στο πρώτο δημοτικό σχολείο Αλιβερίου, οι ψηφοφόροι ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας η οποία έσπευσε αμέσως στο σημείο και χώρισε τους δύο άντρες.

Νωρίτερα είχε σημειωθεί ακόμα ένα επεισόδιο, στο εκλογικό τμήμα των Κριεζών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, όπου έφτασε η αστυνομία διότι δεν μπορούσε να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία καθώς υποψήφιοι δύο συνδυασμών ήρθαν σε αντιπαράθεση.

Ο λόγος όπως είπαν ψηφοφόροι στο evima.gr ήταν για την παρουσία υποψηφίου στο τοπικό συμβούλιο που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα, όπως επιτρέπεται.

Υποψήφιοι άλλου συνδυασμού διαμαρτύρονταν στον δικαστικό αντιπρόσωπο ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την παρουσία του εν λόγω υποψηφίου και ότι μπορεί κανονικά να παρευρίσκεται στην εκλογική διαδικασία.

Η αστυνομία κατέγραψε το γεγονός και συνεχίστηκε κανονικά η εκλογική διαδικασία.

Δυο προσαγωγές για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας στο Αγρίνιο

Σε δυο προσαγωγές ατόμων για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, προχώρησαν αστυνομικοί στην περιοχή του Αγρινίου.

Πληροφορίες του agriniopress.gr αναφέρουν πως η μια προσαγωγή έγινε στο 17ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Χένδερσον και η δεύτερη σε χωριό του Αγρινίου.

Οι προσαχθέντες φέρεται να μοίραζαν ψηφοδέλτια σε εκλογικά τμήματα. Η νομοθεσία το απαγορεύει αυτό, τόσο μέσα όσο και πέριξ των εκλογικών τμημάτων. Οι προσαγωγές έγιναν μετά απο σχετικές καταγγελίες.

Προς το παρόν οι δυο προσαχθέντες βρίσκονται στο Α.Τ. Αγρινίου κι έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Αναμένεται εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, οι καταγγελίες να γίνουν εγγράφως και επωνύμως, ώστε να σχηματιστεί δικογραφία.

Ανάπηρη δικαστική αντιπρόσωπος καταγγέλλει την αδυναμία προσέγγισης στο εκλογικό τμήμα

Δικαστική αντιπρόσωπος με περιορισμένη κινητικότητα που προσήλθε σε σχολείο της Νέας Σμύρνης, για να ασκήσει το καθήκον της, κατήγγειλε πως δεν μπορούσε να ανέβει στη σχολική αίθουσα, καθώς δεν υπήρχε ασανσέρ.

Συγκεκριμένα, η Χριστίνα Καρέλα ορίστηκε δικαστική αντιπρόσωπος στο τμήμα 2138, σε σχολείο της Νέας Σμύρνης και σύμφωνα με όσα αναφέρει, ενώ είχε ενημερώσει ότι είναι ΑμεΑ, δεν υπήρξε η ανάλογη μέριμνα από τον Δήμο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN, η κ. Καρελά, ανέφερε:

“Έχω ενημερώσει απο χθες και την αστυνομία και την αρμόδια υπάλληλο στο Δήμο, ότι είμαι ΑμεΑ, υπάρχει πρόβλημα και, επειδή είναι σε όροφο, να σιγουρευτώ ότι υπάρχει ασανσέρ. Με διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει ασανσέρ. Ήρθα στις 6 το πρωί και δεν υπήρχε κανείς. Μόνο μία αστυνόμος, η οποία δεν ήξερε τίποτα. Πήρα στο Δήμο, τους είπα ότι δεν υπάρχει ασανσέρ, δεν υπήρχε κανένας να βοηθήσει. Εδώ φώναζα απ’ το πρωί ότι είναι κλειστό το κέντρο, ότι θα μείνει κλειστό στο τέλος, είχε ανέβει μόνο η γραμματέας να κάνει τις εκλογές.

Οι αστυνόμοι δεν ήξεραν τίποτα, ένας οδοκαθαριστής ήρθε από τον Δήμο, ο οποίος δεν ήξερε τίποτα. Του ζήτησα να μου ανοίξει το ξεκλειδώσει και είπε ότι μάλλον είναι χαλασμένο. “Μπείτε με δική σας ευθύνη” μου είπε. […] Τελικά ανέβηκα με το μπαστούνι σιγά σιγά, και είδα και μια αναπληρωματική της εφορευτικής, η οποία είχε έρθει και αυτή με την πατερίτσα.. Δεν ενδιαφέρεται κανένας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα