Καταγγελία ανάπηρης δικαστικής αντιπροσώπου: Δεν μπορούσε να προσεγγίσει το εκλογικό τμήμα, γιατί δεν υπήρχε ασανσέρ

Διαβάζεται σε 2'
Εκλογές
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε δικαστική αντιπρόσωπος με περιορισμένη κινητικότητα, σύμφωνα με την οποία, για ώρες δεν μπορούσε να ανέβει στη σχολική αίθουσα επειδή δεν υπήρχε ασανσέρ.

Δικαστική αντιπρόσωπος με περιορισμένη κινητικότητα που προσήλθε σε σχολείο της Νέας Σμύρνης, για να ασκήσει το καθήκον της, κατήγγειλε πως δεν μπορούσε να ανέβει στη σχολική αίθουσα, καθώς δεν υπήρχε ασανσέρ.

Συγκεκριμένα, η Χριστίνα Καρέλα ορίστηκε δικαστική αντιπρόσωπος στο τμήμα 2138, σε σχολείο της Νέας Σμύρνης και σύμφωνα με όσα αναφέρει, ενώ είχε ενημερώσει ότι είναι ΑμεΑ, δεν υπήρξε η ανάλογη μέριμνα από τον Δήμο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN, η κ. Καρελά, ανέφερε:

“Έχω ενημερώσει απο χθες και την αστυνομία και την αρμόδια υπάλληλο στο Δήμο, ότι είμαι ΑμεΑ, υπάρχει πρόβλημα και, επειδή είναι σε όροφο, να σιγουρευτώ ότι υπάρχει ασανσέρ. Με διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει ασανσέρ. Ήρθα στις 6 το πρωί και δεν υπήρχε κανείς. Μόνο μία αστυνόμος, η οποία δεν ήξερε τίποτα. Πήρα στο Δήμο, τους είπα ότι δεν υπάρχει ασανσέρ, δεν υπήρχε κανένας να βοηθήσει. Εδώ φώναζα απ’ το πρωί ότι είναι κλειστό το κέντρο, ότι θα μείνει κλειστό στο τέλος, είχε ανέβει μόνο η γραμματέας να κάνει τις εκλογές.

Οι αστυνόμοι δεν ήξεραν τίποτα, ένας οδοκαθαριστής ήρθε από τον Δήμο, ο οποίος δεν ήξερε τίποτα. Του ζήτησα να μου ανοίξει το ξεκλειδώσει και είπε ότι μάλλον είναι χαλασμένο. “Μπείτε με δική σας ευθύνη” μου είπε. […] Τελικά ανέβηκα με το μπαστούνι σιγά σιγά, και είδα και μια αναπληρωματική της εφορευτικής, η οποία είχε έρθει και αυτή με την πατερίτσα.. Δεν ενδιαφέρεται κανένας”.

Παρέμβαση Δημήτρη Βερβεσού

“Δυστυχώς δεν είναι πρωτοφανές οι άνθρωποι ΑμΕΑ να ταλαιπωρούνται κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, τώρα έχουμε την περίπτωση της δικαστικής αντιπροσώπου.

Είναι προφανώς μία σοβαρή παράλειψη, μη πω κάτι χειρότερο για την αμέλεια του Δήμου για την οποία θα ασχοληθούμε αμέσως μετά τις εκλογές, προβαίνοντας στις δέουσες καταγγελίες και ενέργειες προς τα αρμόδια όργανα για τη συγκεκριμένη παράλειψη” τόνισε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του OPEN.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα