Αλέξης Τσίπρας: Παρελθόν η τρόικα. Ο λαός μάς έδωσε καθαρή εντολή

Αλέξης Τσίπρας: Παρελθόν η τρόικα. Ο λαός μάς έδωσε καθαρή εντολή

Στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για μια δίκαιη, βιώσιμη λύση στο ζήτημα του χρέους, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τα Προπύλαια, στην πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός της χώρας. Αναλυτικά η ομιλία του (Vid)

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, έφτασε λίγο μετά τις 23.00 ο Αλέξης Τσίπρας στα Προπύλαια, προκειμένου να προβεί σε μία πρώτη ομιλία του, μπροστά σε χιλιάδες κόσμου που έσπευσαν να τον συγχαρούν. Ανάμεσα στο πλήθος και η Περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Αναλυτικά η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

“Πολίτες της Αθήνας, σήμερα ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία. Η ελπίδα έγραψε ιστορία”,  ήταν τα πρώρα λόγια του Αλέξη Τσίπρα από την εξέδρα που στήθηκε για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο ελληνικός λαός έδωσε καθαρή εντολή. Η Ελλάδα αφήνει πίσω τη λιτότητα της καταστροφής και τον αυταρχισμό. Ο λαός μας είναι το δείγμα της Ευρώπης που αλλάζει. Κάνουμε το βήμα μπροστά για να ανταμώσουμε με τους λαούς όλους της Ευρώπης. Σήμερα έχουμε γιορτή, από αύριο ξεκινάμε σκληρή δουλειά. Η ετυμηγορία του λαού κλείνει τον κύκλο της λιτότητας στη χώρα μας, ακυρώνει τα μνημόνια της καταστροφής

Η τρόικα είναι παρελθόν για το κοινό, ευρωπαϊκό μας πλαίσιο.

Θα σχηματίσουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Θα εμπιστευτούμε κάθε Έλληνα ξεχωριστά ακόμα κι αν αυτόν που δεν μας ψήφισε. Θα αγωνιστούμε για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας πάνω σε δίκαιες βάσεις. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Σήμερα ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ, η Ελλάδα των ολιγαρχιών, η Ελλάδα της υφαρπαγής και της συγκάλυψης. Νίκησε η Ελλάδα της δημιουργίας και του πολιτισμού, η Ελλάδα που ελπίζει και θέλει να δημιουργήσει ένα μέλλον με αξιοπρέπεια

Ζούμε ένα πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης από όλη την Ευρώπη ενάντια στη λιτότητα που καταστρέφει το κοινό μας μέλλον. Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μία δίκαιη λύση. Για να βγει η Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης, για να επιστρέψει η Ευρώπη στην ανάπτυξη.

Δεν θα υπάρξει αμοιβαία καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη, αλλά ούτε υποταγή. Έχουμε σχέδιο βασισμένο στην αλληλεγγύη και στην υπευθυνότητα. Προτεραιότητα μας η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας στην πατρίδα μας. Θα προωθήσουμε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις παντού. Προτεραιότητα μας να αποκτήσει η χώρα και ο λαός, τη χαμένη μας αξιοπρέπεια. Ξανακερδίζουμε την ελπίδα, την αισιοδοξία και το χαμόγελο.

Θα δώσουμε την υπόσχεση πως θα αγωνιστούμε με το ίδιο πάθος για τον αγώνα μας. Να σηκώσουμε τον ήλιο της δικαιοσύνης πάνω από την Ελλάδα. Έχουμε δικαίωμα στη χαρά. Και τη νίκη αυτή τη χαρίζουμε και στους Έλληνες του εξωτερικού”.

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ότι η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί με τους εταίρους της χώρας μια δίκαιη, αμοιβαία βιώσιμη λύση για το ζήτημα του χρέους.

“Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες εντός και εκτός της χώρας θα θέσουμε το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, που θα είναι ούτε ρήξη ούτε υποταγή”.

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα