Αναστάσιος Κανελλόπουλος: Ο επίτιμος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επίσημα πρόεδρος του κόμματος Κασιδιάρη

Αναστάσιος Κανελλόπουλος: Ο επίτιμος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επίσημα πρόεδρος του κόμματος Κασιδιάρη
Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος EAN.COM.GR

"Παμψηφεί" πρόεδρος στο κόμμα Κασιδιάρη ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου - Πώς θα αποφασίσει η δικαιοσύνη για το αν θα κατέβει το κόμμα στις εκλογές.

Την ηγεσία του “κόμματος Κασιδιάρη” ανέλαβε και επίσημα ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ενόψει εκλογών. Όπως ανακοινώθηκε από το κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ, ο πρώην αντιεισαγγελέας εξελέγη με απόλυτη πλειοψηφία.

Όπως ακόμη ανακοινώθηκε, ο “Πρόεδρος του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ θα καταθέσει το τροποποιηθέν Καταστατικό εντός των προσεχών ημερών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και εν συνεχεία θα απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό”.

Στις 5 Μαΐου, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακηρύξει τους συνδυασμούς και θα αποφανθεί για το Εθνικό Κόμμα-Ελληνες, καθώς και για όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς που θα λάβουν μέρος στις εκλογές. Το ερώτημα είναι αν το τροποποιηθέν καταστατικό του κόμματος θα αποτελέσει το όχημα για να μετέχει τελικά στις εκλογές, ως “κληρονόμος” της Χρυσής Αυγής.

Ο ίδιος ο Κανελλόπουλος ισχυρίζεται πως δεν είναι “αχυράνθρωπος” του Κασιδιάρη, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών και έξι μηνών για την διεύθυνση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή. Πέραν του αν το κόμμα θα λάβει το “πράσινο φως” για να κατέβει, ή αν θα απαγορευτεί η συμμετοχή του, από τα παραπάνω αποδεικνύεται μια βαθύτατη διαπλοκή των χρυσαυγιτών με τη δικαστική εξουσία, η οποία επιβεβαιώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Ο Κανελλόπουλος δήλωνε επίσης πρόσφατα στην “Πελοπόννησο”, πως ο κομματικός σχηματισμός “με τις τροποποιήσεις που επέρχονται, είναι πλήρως εναρμονισμένος με τις επιταγές του Συντάγματος”. Υποστήριξε ότι εφόσον κατέλθουν οι “Ελληνες” στις εκλογές, θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, χωρίς προς το παρόν να διευκρινίζει σε ποιες από τις εκλογικές περιφέρειες του λεκανοπεδίου και της συμπρωτεύουσας.

Ο κ. Κανελλόπουλος επιβεβαίωσε ακόμη πως ο Ηλίας Κασιδιάρης “θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας”, αν τελικά το κόμμα κατέβει στην εκλογική διαδικασία.

Πώς θα αποφασίσει ο Άρειος Πάγος

Ο νόμος 5019/2023, που ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, απαγορεύει σε κόμματα να συμμετάσχουν στις εκλογές, εάν διαθέτουν ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία κι εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης, ανεξάρτητα εάν η καταδίκη τους δεν έχει καταστεί αμετάκλητη. Η απαγόρευση αυτή ισχύει και στις περιπτώσεις εκείνες που οι καταδικασθέντες δεν ηγούνται κομματικών σχηματισμών, αλλά αποτελούν την πραγματική τους ηγεσία, κάτι που θα κριθεί δικαστικά.

Το ανώτατο δικαστήριο επί της ουσίας θα κληθεί να αποφασίσει αν το κόμμα Eλληνες υπό την προεδρία του Αν. Κανελλόπουλου ή κάποιου άλλου, είναι στην πραγματικότητα κομματικός σχηματισμός που καθοδηγείται από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Στον δικαστικό σχηματισμό, που θα κρίνει για την απαγόρευση ή μη της συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, ηγείται ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος, έμπειρος δικαστικός λειτουργός, ενώ σε αυτό θα λάβουν μέρος συνολικά πέντε ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version