Ανδρουλάκης: “Η κυβέρνηση κρατά ψηλά τους έμμεσους φόρους και κερδίζει δισ. σε βάρος των φτωχών Ελλήνων”

Ανδρουλάκης: “Η κυβέρνηση κρατά ψηλά τους έμμεσους φόρους και κερδίζει δισ. σε βάρος των φτωχών Ελλήνων”
Ο Νίκος Ανδρουλάκης EUROKINISSI

Επίσκεψη στη Σητεία πραγματοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Τη Μονή Τοπλού στη Σητεία επισκέφθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στάθηκε στο υψηλό κόστος παραγωγής, σημειώνοντας ότι η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, δεν έχει κάνει πράσινη ανάπτυξη όπως άλλες χώρες της Ευρώπης, για παράδειγμα η Πορτογαλία, με μικρά πάρκα που αφορούν σε ενεργειακές κοινότητες, κτηνοτρόφους και συνεταιρισμούς.

Σε ό,τι αφορά τη φορολογική πολιτική, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση “κρατά ψηλά τους έμμεσους φόρους και κερδίζει δισεκατομμύρια σε βάρος των φτωχών Ελλήνων και της μεσαίας τάξης και από την άλλη δεν θέλει να φορολογήσει μερίσματα και περιουσία που δεν αφορά τη μεσαία τάξη. Τριάντα (30) εκατομμύρια ακίνητα που θα τα βρει η μεσαία τάξη. Αυτός είναι ένας παραλογισμός”.

Σε άλλο σημείο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, επεσήμανε ότι πρόκειται για οικονομικά μοντέλα που δεν αφορούν τη Δυτική Ευρώπη, αλλά μοντέλα της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας.

Μίλησε για ένα μοντέλο κοινωνικού κράτους, οικονομίας και εργασιακών δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι το άλλο, “οδηγεί στον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας, με ξενοδοχεία που ψάχνουν ξένα funds, μη ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα και ελληνόπουλα που φεύγουν στο εξωτερικό. Γι’ αυτό έχουμε μια άλλη αντίληψη και θέλουμε η Ελλάδα να γίνει ένα σύγχρονο και δίκαιο Ευρωπαϊκό κράτος”.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης στις 8 το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Μικρασιατών της Σητείας, ενώ αύριο Σάββατο θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα