Ανοίγει και πάλι θέμα "Καλλικράτη" προεκλογικά

Ανοίγει και πάλι θέμα "Καλλικράτη" προεκλογικά

Να κερδίσει τις εκλογές, έστω και στο… φώτο φίνις, ευχήθηκε στον Αλ. Τσίπρα ο Γ. Μπουτάρης, στην κλειστή συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Στη συνάντηση, που διήρκεσε μία ώρα, Τσίπρας και Μπουτάρης συζήτησαν ανοιχτά ζητήματα υποδομών της πόλης (μετρό, λιμάνι, σιδηρόδρομος), το μεταναστευτικό, την κοινωνική προστασία και προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως απαιτούνται σχέδιο, όραμα και ιδέες για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε ουσιαστική πρωτεύουσα της ευρύτερης περιοχής, ενώ πρόσθεσε  πως συζητήθηκε η ιδέα να αναπτυχθεί ένας διάλογος για τις απαραίτητες αλλαγές στον «Καλλικράτη»!

Εκτός από τον Γ. Μπουτάρη, τον τέως πρωθυπουργό, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, υποδέχθηκαν στο δημαρχείο εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές που φώναζαν συνθήματα υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας τους. Οι κοινωνικές δομές εφαρμόζονται σε 55 δήμους και από τις υπηρεσίες τους (κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, ιατρεία, κέντρα αστέγων κ.ά.) επωφελούνται 118.000 άτομα, ενώ χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και η λειτουργία τους λήγει στα τέλη Οκτωβρίου. Ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα δοθεί παράταση, ενώ ζήτησε ειδική συνάντηση για το θέμα.

Υγ. Θυμίζουμε ότι σκέψεις για αλλαγές στον «Καλλικράτη» είχε εκφράσει και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης το Μάρτιο του 2015

Διαβάστε ακόμα στην  aftodioikisi.gr:

Δωρεάν online μάθηματα από την Επιτροπή Περιφερειών για την Αυτοδιοίκηση στην Ευρώπη – Ποια θέματα θα κυριαρχήσουν (βίντεο)

ΕΝΦΙΑ: Έρχεται μετά τις εκλογές – Πόσες είναι οι δόσεις – Ποιοι έχουν εκπτώσεις

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυτοδιοίκηση
SHARE:

24Media Network