Απόστολος Πάνας στο News 24/7: Να κάνουμε τη Χαλκιδική ελκυστική για επενδύσεις

Απόστολος Πάνας στο News 24/7: Να κάνουμε τη Χαλκιδική ελκυστική για επενδύσεις
Arte Di Tre

Ο Απόστολος Πάνας, υποψήφιος βουλευτής στην Χαλκιδική με το Κίνημα Αλλαγής, μιλά στο News 24/7 για τον τόπο του, τις ευκαιρίες ανάπτυξης του, τα πλεονεκτήματα, τις προτεραιότητες που θέτει έχοντας πάντα στο μυαλό του το "εμείς".

“Μαζί ξεκινάμε” είναι το μήνυμα που στέλνει ο Απόστολος Πάνας στους συμπολίτες του καλώντας τους έτσι να σταθούν στο πλευρό του στις εκλογές της 7η Μαΐου με το Κίνημα Αλλαγής, στην Χαλκιδική. Στον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε, ζει, εργάζεται και φυσικά πολιτεύεται. Αν και μικρός στην ηλικία (γεννήθηκε το 1979) ο Απόστολος Πάνας δεν είναι νέος στα κοινά έχοντας έντονη κοινωνική και πολιτική δράση εδώ και πολλά χρόνια.

Έχει σπουδάσει στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έχει αποκτήσει δύο μεταπτυχιακά στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» και στην «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως εκπαιδευτικός στη Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε σχολεία ειδικής αγωγής και σε Εργαστήρια Ειδικής Εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Επίσης έχει διατελέσει σύμβουλος στρατηγικής και τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

Σήμερα, ως υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ μας μιλάει για τον τόπο του, τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, τις ευκαιρίες ανάπτυξης που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης νέων ανθρώπων που τα τελευταία χρόνια τον εγκατέλειψαν, τις προτεραιότητές του, το Κίνημα Αλλαγής και φυσικά μας εξηγεί γιατί στέκεται τόσο πολύ στο “Εμείς” και όχι στο “Εγώ”.

– Ανήκετε ηλικιακά στη νέα γενιά πολιτικών. Πολλοί συνομήλικοί σας και μικρότεροι ηλικιακά από εσάς έχουν εγκαταλείψει τη χώρα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό. Μπορούν να δοθούν πραγματικά κίνητρα επιστροφής αυτού του ανθρώπινου δυναμικού; Είναι ένα στοίχημα για τα επόμενα χρόνια;

Τα τελευταία χρόνια όλοι μας περάσαμε πολλά. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με δυσκολίες, με μια κρίση που κατέστρεψε ζωές, τη συνοχή της κοινωνίας μας, έθεσε στο περιθώριο τα όνειρα μας και περιόρισε τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας.

Η επιστροφή στην πραγματική ανάπτυξη, η δημιουργία θέσεων εργασίας και ο δραστικός περιορισμός του φαινομένου της φυγής των νέων στο εξωτερικό – το λεγόμενο «brain drain» – προϋποθέτουν τη ριζική αλλαγή του παραγωγικού μας συστήματος. Από το μοντέλο του δανείζομαι, εισάγω, καταναλώνω πρέπει να μεταβούμε στο μοντέλο του καινοτομώ, παράγω και εξάγω.

Αιχμή του δόρατος πρέπει να αποτελέσουν στρατηγικοί τομείς που εμφανίζουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης και ευκαιρίες διάκρισης στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού και της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας (π.χ. τουρισμός, αγροτικά προϊόντα, βιομηχανία / βιοτεχνία τροφίμων & ποτών, μεταποίηση, ενέργεια & περιβάλλον, logistics, τεχνολογίες πληροφορικής & επικοινωνιών, προϊόντα & υπηρεσίες στον χώρο της υγείας).

Για τα επόμενα χρόνια αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.

– Ποιες είναι οι προτεραιότητες που θέτετε στην ατζέντα σας για τη Χαλκιδική ;

Να κάνουμε τη Χαλκιδική τόπο ελκυστικό για επενδύσεις, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου και έχοντας σαφή προσανατολισμό στην καινοτομία, στις νέες ιδέες, στην ευφυΐα και ευρηματικότητα των νέων ανθρώπων. Να προωθήσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα με όρους κοινωνικής ευθύνης. Να διασφαλίσουμε συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και στο ανθρώπινο κεφάλαιο του τόπου. Να ενισχύσουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, τους νέους επιχειρηματίες και τις γυναίκες επιχειρηματίες. Να αναπτύξουμε τον πρωτογενή τομέα ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα του στις διεθνείς αγορές. Να ενισχύσουμε το brand name του τουρισμού στη Χαλκιδικής ώστε να προσελκύσουμε ποιοτικό τουρισμό.

– Γιατί οι πολίτης της Χαλκιδικής να επιλέξουν εσάς προσωπικά και το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για την Χαλκιδική;

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, είναι η προοδευτική δημοκρατική παράταξη που συνδέεται άρρηκτα με τους διαχρονικούς αγώνες των Ελλήνων για ανεξαρτησία, ελευθερία, παιδεία, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, ευημερία και ανθρωπιά.

Αυτές οι εκλογές και γενικότερα η περίοδος που διανύουμε έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της καθημερινότητας και του μέλλοντός μας.

Η Χαλκιδική μας, αποτελεί ξεχωριστό σημείο αναφοράς αξιών σε εθνικό, ευρωπαϊκό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Για το Άγιο Όρος, τον Αριστοτέλη και τον Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων, που είναι μοναδικά. Η Χαλκιδική μας, χρειάζεται εξωστρέφεια και αποφασιστικότητα και με τις κατάλληλες ευκαιρίες μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Η Χαλκιδική ανήκει σε μας τους ανθρώπους της και προσωπικά ήμουν και θα είμαι πάντα δίπλα στους συντοπίτες μου.

Όλες αυτές τις ημέρες και μέχρι σήμερα έχω επισκεφθεί πάνω από 50 χωριά σε όλη την Χαλκιδική και θα συνεχίσω μέχρι και την τελευταία μέρα πριν τις εκλογές.

Στον καθένα τους ξεχωριστά, ζητώ την εμπιστοσύνη τους στη βάση δύο αρχών : της αξιοπιστίας του λόγου και της αποτελεσματικότητας των πράξεων μου.

Αγαπώ την Χαλκιδική, εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ ζω και εργάζομαι. Ξέρω πως μπορώ να αλλάξω τη Χαλκιδική προς το καλύτερο, ξέρω τις ανάγκες του τόπου μας.

– Με το σύνθημα «Μαζί Ξεκινάμε» που χρησιμοποιείται στην προεκλογική καμπάνια σας ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε;

Η Χαλκιδική είναι ο τόπος μου, είναι τόπος μας. Είναι ο τόπος στον οποίο επιλέξαμε να παραμείνουμε, να εργαστούμε, να συνεχίσουμε μια μεγάλη προσπάθεια, να μην εγκαταλείψουμε τα όνειρα μας. Αλλά η Χαλκιδική μας, έχει ανάγκη την αλλαγή για εξελιχθεί. Χρειάζεται τους ανθρώπους που ζουν σε αυτή, που την αγαπούν και που αφουγκράζονται τα προβλήματα και της ανάγκες της. Χρειάζεται όλους εμάς να αγωνιστούμε ΜΑΖΙ για τη διεκδικήσουμε ευκαιρίες που μας αφορούν όλους. Χρειάζεται τον καθένα από εμάς να δώσει την ψυχή του και τη φωνή του ώστε οι λέξεις να γίνουν έργα.

Σε αυτή τη διαδρομή λοιπόν με τους συντοπίτες μου ξεκινάμε, για την Χαλκιδική.

Μαζί ξεκινάμε, για τον σύγχρονο αγρότη

Μαζί ξεκινάμε, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

Μαζί ξεκινάμε, για να βελτιώσουμε της υποδομές στην υγεία

Μαζί ξεκινάμε, για τη νέα γενιά χωρίς ανεργία

Μαζί ξεκινάμε, για να αντιμετωπίσουμε τις νέες μορφές φτωχοποίησης, παραγωγικών τομέων, κοινωνικών ομάδων, νοικοκυριών

Μαζί ξεκινάμε, για να σταματήσει η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων

Μαζί ξεκινάμε, για να εμποδίσουμε την έξοδο από την Χαλκιδική του ανθρώπινου δυναμικού μας

Πιστεύω στο ΜΑΖΙ και όχι στο εγώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα