Καραμπόλες και εκπλήξεις στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη

Καραμπόλες και εκπλήξεις στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ορκωμοσία του νέου Πρωθυπουργού κυριάκου Μηστοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Οι ανακοινώσεις αναμένονται περίπου στις έξι το απόγευμα, πιθανότατα από το νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Στο Οικονομικών έχει "κλειδώσει" πλέον ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ποιες είναι οι νεότερες πληροφορίες, ποια χαρτοφυλάκια άλλαξαν χέρια πριν καν ανακοινωθούν.

Η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να ανακοινωθεί στη Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης περίπου στις έξι το απόγευμα, πιθανότατα από το νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος ενδέχεται να είναι ο μέχρι πρότινος διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Στέλιος Πέτσας.

Ωστόσο θα περιλαμβάνει εκπλήξεις και πολλές αλλαγές σε σχέση με τις αρχικές πληροφορίες, καθώς όσο και εάν την είχε έτοιμη στο μυαλό του ο νέος πρωθυπουργός οι καραμπόλες όπως είθισται είναι πολλές και συνεχίζονται.

Η πιο εντυπωσιακή καραμπόλα αφορά το Άμυνας όπου, ενώ εθεωρείτο σίγουρος ο Βασίλης Κικίλιας, τελικά θα τοποθετηθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ ο τομεάρχης Άμυνας θα βρεθεί στο Υγείας (με υφυπουργό πιθανότατα το Βασίλη Κοντοζαμάνη) και στο Δικαιοσύνης ο Κώστας Τσιάρας.

Για το Ναυτιλίας ακούγεται πλέον το όνομα του Μάκη Βορίδη, ενώ για το Εργασίας ερωτηματικό παραμένει εάν τελικά θα είναι ο τομεάρχης Γιάννης Βρούτσης. Κάποιοι βάζουν στη συζήτηση για το Εργασίας και την Άννα Διαμαντοπούλου.

Στο Οικονομικών έχει κλειδώσει πλέον ο Χρήστος Σταϊκούρας, με υφυπουργό Οικονομικών τον Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Ερωτηματικό είναι το Πολιτισμού, για το οποίο είχε συζητηθεί ήδη από το 2016 όταν ανέλαβε τον τομέα αυτό το όνομα της Όλγας Κεφαλογιάννη, στην οποία ωστόσο προτάθηκε το Τουρισμου και η οποία αρνήθηκε, θεωρώντας ότι έχει κλείσει τον κύκλο της. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες για το Τουρισμού έχει κλειδώσει πλέον το όνομα του Χάρη Θεοχάρη.

Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οι περισσότεροι περιμενουν να δουν τον τομεάρχη, βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή.

Κλειδωμένοι θεωρούνται οι: Τάκης Θεοδωρικάκος στο Εσωτερικών (με υφυπουργό το Θόδωρο Λιβάνιο), Κυριάκος Πιερρακάκης στο νέο ουσιαστικά υπουργείο Επικρατείας για την Ψηφιακή Μεταρρύθμιση, Κωστής Χατζηδάκης στο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Άδωνις Γεωργιάδης στο Οικονομίας και Ανάπτυξης, Νίκη Κεραμέως στο Παιδείας (με υφυπουργό τη μέχρι σήμερα εκπρόσωπο Σοφία Ζαχαράκη), καθώς και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο Προστασίας του Πολίτη (με υφυπουργους τους Λευτέρη Οικονόμου και είτε Άγγελο Συρίγο είτε Γιώργο Κουμουτσάκο).

Υπενθυμίζεται ότι Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Μεταναστευτικής Πολιτικής καταργούνται ως αυτόνομα υπουργεία, ενώ ερωτηματικό παραμένει το Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι καραμπόλες βέβαια είχαν ξεκινήσει από χθες καθώς ο αρχικός σχεδιασμός έφερε τον κ.Χατζηδάκη στο Παιδείας και τον κ.Γεωργιάδη στο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για το Εξωτερικών ακούγεται το όνομα του Νίκου Δένδια με αναπληρωτή αρμοδιο για τις Ευρωπαικές Υποθέσεις το Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο υπουργεία που θα έχουν αναπληρωτές είναι το Εξωτερικών και το Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μέχρι σήμερα γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης αναλαμβάνει υφυπουργός Αθλητισμού, ενώ Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θα είναι ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις μέσω της Live blogging πλατφόρμας του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα