Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2019: Ποιοι Έλληνες εκλέγονται στο Ευρωκοινοβούλιο

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2019: Ποιοι Έλληνες εκλέγονται στο Ευρωκοινοβούλιο
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Eurokinissi

Αν και η καταμέτρηση των σταυρών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, το ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές φαίνεται ότι έχει "κλειδώσει". Ολα τα ονόματα.

Με την ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων σε ότι αφορά την καταμέτρηση των ψήφων να έχει ολοκληρωθεί πλέον στο 100% “κλείδωσε” και τυπικά ο αριθμός των ευρωβουλευτών που εκλέγει το κάθε κόμμα.

Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει 8 ευρωβουλευτές. Μακράν πρώτος σε σταυρούς είναι μέχρι στιγμής ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος με 419.177 ενώ έπεται ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με 354.521.

Εκλέγονται επίσης η Μαρία Σπυράκη, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Γιώργος Κύρτσος και εκτός απροόπτου ο Θοδωρής Ζαγοράκης που μεγαλώνει τη διαφορά σε σχέση με τον Γιώργο Αμυρά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ την πρωτιά απολαμβάνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης που έσπασε το φράγμα των 200.000 σταυρών ενώ εξαιρετική επίδοση κατέγραψε η Ελενα Κουντουρά (172.973) παρά το γεγονός ότι δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά.

Εκλέγονται επίσης ο Κώστας Αρβανίτης, ο Στέλιος Κούλογλου, ο Αλέξης Γεωργούλης και ο Πέτρος Κόκκαλης.

Το ΚΙΝΑΛ εκλέγει τον Νίκο Ανδρουλάκη και την Εύα Καϊλή, το ΚΚΕ τον Κώστα Παπαδάκη και τον Λευτέρη Αλαβάνο, η Χρυσή Αυγή τον υπόδικο Γιάννη Λαγό και τον Θανάση Κωνσταντίνου και η Ελληνική Λύση τον Κυριάκο Βελόπουλο ο οποίος όμως δεν αποκλείεται, όπως ο ίδιος έχει πει, να παραιτηθεί της έδρας.

Η ενσωμάτωση των σταυρών έχει φτάσει στο 71,22%.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα