Άρχισαν οι ιστορίες τρόμου. Bloomberg: "Σοκ" για τις αγορές, αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), για τις Δημοτικές και Περιφερειακες εκλογες,  Παρασκευή 16 Μαΐου 2014.(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Κεντρική Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), για τις Δημοτικές και Περιφερειακες εκλογες, Παρασκευή 16 Μαΐου 2014.(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Στη δημοσιότητα το μήνυμα το Μαρκ Μακόρμικ, προς τους πελάτες της Credit Agricole. Κάνει λόγο για "σοκ στα στοιχεία ενεργητικού" και "φρένο" στις μεταρρυθμίσεις

Μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι τρομάζει τους οικονομικούς αναλυτές και μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο Μαρκ Μακόρμικ (Mark McCormick), στρατηγικός αναλυτής στην Credit Agricole, σε σημείωμά του προς πελάτες της τράπεζας, σημειώνει ότι "μια ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, στις ευρωεκλογές αυτής της εβδομάδας, μπορεί να προκαλέσει «σοκ» στα στοιχεία ενεργητικού (σ.σ. χρεόγραφα, μετοχές, έντοκους τίτλους κ.α.) της Ευρώπης, σε μια συγκυρία που η Ελλάδα προσπαθεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις,

Το μήνυμα του Μακόρμικ, δημοσιοποίησε το Bloomberg.

Στο ίδιο σημείωμα επισημαίνεται επίσης ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει αδιαφορία για τις ευρωεκλογές, καθώς αναδεικνύονται κίνδυνοι για τα παραπάνω περιουσιακά στοιχεία.

Βασικός κίνδυνος είναι η εξασφάλιση σημαντικής μερίδας της ψήφου από αντιευρωπαϊκά κόμματα, που πιθανώς θα αντιστρέψουν τμήμα της προόδου που έχει επιτευχθεί στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο σημαντικότερος κίνδυνος εντοπίζεται στην Ελλάδα, δεδομένης της πιθανότητας πρόωρων εκλογών εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίσει μεγάλο μέρος της ψήφου.

Οι εκλογές στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία είναι δευτερεύουσες έναντι της Ελλάδας, μολονότι και αυτές μπορούν να δοκιμάσουν τις ορέξεις των επενδυτών για ευρωπαϊκά στοιχεία ενεργητικού, τονίζεται στο ίδιο σημείωμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: