Αχτσιόγλου: “Ας αφήσουν τη σπέκουλα οι κύριοι της ΝΔ”

Αχτσιόγλου: “Ας αφήσουν τη σπέκουλα οι κύριοι της ΝΔ”
Έφη Αχτσιόγλου Eurokinissi

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι έχει εγκαταλείψει επιχειρήσεις και εργαζόμενους στην τύχη τους.

«Οι κύριοι της ΝΔ ας αφήσουν τη σπέκουλα και τα ψέματα για να δικαιολογήσουν ότι έχουν αφήσει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στο έλεός τους», δηλώνει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Σημειώνει ότι το άμεσο και προσωρινό μέτρο της επιδότησης της εργασίας, που μεταξύ άλλων μέτρων, πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «προφανώς αφορά μόνο τις πληττόμενες επιχειρήσεις, όχι όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα», «όπως εξάλλου είχαμε ήδη εισηγηθεί στα προγράμματα Μένουμε Όρθιοι 1 και 2».

Η κα Αχτσιόγλου τόνισε ότι «το μέτρο αυτό, που περιλαμβάνει πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και κάλυψη κατά 40% του μισθού από το κράτος, κοστίζει 350 εκατ. τον μήνα» και «η διάρκεια αυτού του προσωρινού μέτρου, όπως ήδη εξήγησε ο κ. Τσίπρας, αφορά την περίοδο μέχρι η χώρα να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Πρόσθεσε τέλος, ότι το συνολικό κόστος των προσωρινών μέτρων που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας ανέρχεται σε 8,5 δισ. και των μόνιμων σε 3 δισ. τον χρόνο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα