Αχτσιόγλου σε Σκυλακάκη: Ελεγε ψέμματα ο κ. Μητσοτάκης για το πρόγραμμά σας

Αχτσιόγλου σε Σκυλακάκη: Ελεγε ψέμματα ο κ. Μητσοτάκης για το πρόγραμμά σας

Στον τηλεοπτικό αέρα μεταφέρθηκε η μεγάλη διαμάχη της ημέρας σχετικά με τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ και το πρόγραμμα σταθερότητας. Τι τόνισε στον Θ. Σκυλακάκη η Εφη Αχτσιόγλου.

Το ζήτημα του πρόγραμματος της ΝΔ και της συμπερίληψής του στο πρόγραμμα σταθερότητας τέθηκε στον τηλεοπτικό αέρα του Open την Τρίτη λίγες ώρες μετά τις επίμαχες δηλώσεις του Θόδωρου Σκυλακάκη.

Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου “μονομάχησε” με τον κ. Σκυλακάκη (υποψήφιο με τη ΝΔ)και επέμεινε ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες του κυβερνώντος κόμματος δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας.

Ο σχετικός διάλογος είχε ως εξής:

Ε.Α.Oπως είχε πει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας.

Θ.Σ-Ως δημοσιονομικός χώρος περιλαμβάνονται.

Ε.Α.-Λέει ρητά ότι δεν περιλαμβάνονται, αν θέλετε να σας το δώσω κιόλας. Αρα αυτό που είπε ο κ Μητσοτάκης ότι όλες οι προεκλογικές εξαγγελίες βρίσκονται στο πρόγραμμα σταθερότητας είναι ένα ψέμα. Το πρόγραμμα της ΝΔ λέει ότι οι δαπάνες για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι μειωμενες κατά 730 εκ, άρα η αύξηση που υπόσχεται δεν περιλαμβάνεται. Προβλέπει επίσης μειωμένες καταναλωτικές δαπάνες για το δημόσιο κατά 10%.

Λέει επίσης ο κ. Σκυλακάκης ότι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα θα αυξηθούν γιατί θα κάνουμε αύξηση του κατώτατου μισθού που δεν έχουμε μέσα στο πρόγραμμα σταθερότητας.

Θ.Σ.-Δεν ξέρετε τι είναι το πρόγραμμα σταθερότητας, δεν περιλαμβάνεται δομικά η αύξηση στον ιδιωτικό τομέα. Φτιάχνατε προγράμματα και τα κάνατε ρόιδο…

Ε.Α.-Προγράμματα σταθερότητας φτιάχναμε όταν μας παραδώσατε φτωχευμένη χώρα. Οτι θα αυξηθεί 25% ο μισθός επειδή θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός δεν προκύπτει από πουθενά. Την περίοδο 17-22 ο κατώτατος αυξήση σωρρευτικά 20% αλλά ο μέσος μισθός αυξήθηκε 1%. Επ ουδενί δεν υπάρχει αντιστοίχηση. Ο μέσος μισθός για να αυξηθεί χρειάζονται συγκεκριμένες πολιτικές. Κλαδικές συμβάσεις, ξεπάγωμα τριετιών κτλ.

Υπάρχουν όμως και άλλα σημεία του προγράμματος μη κοστολογημένα. Θα μειωθεί, λένε, ο χρόνος απόκρισης του ΕΚΑΒ στα 7 λεπτά. Με τι χρήματα; Θα μειωθεί ο χρόνος παραμονής στα χειρουργεία στο 50%. Ωραία, πως; Οι εξαγγελίες τους είναι γράμμα κενό, απλά διεκδικούν μία λευκή επιταγή.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα