Δημοσκόπηση: Μειώνει ελαφρώς ο ΣΥΡΙΖΑ, θρίλερ η αυτοδυναμία

Φωτό αρχείου: Τσίπρας, Μητσοτάκης στη Βουλή
Φωτό αρχείου: Τσίπρας, Μητσοτάκης στη Βουλή EUROKINISSI

Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση. Η διαφορά είναι ελαφρώς μειωμένη, τι γίνεται με την αυτοδυναμία.

Σαφές προβάδισμα επί του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει το 35%, βελτιώνοντας το ποσοστό της κατά μισή μονάδα σε σχέση με την μέτρηση της ίδιας εταιρίας που έγινε στα μέσα Ιουνίου.

Δημοσκόπηση: Μειώνει ελαφρώς ο ΣΥΡΙΖΑ, θρίλερ η αυτοδυναμία

Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 27%, έχοντας ενισχύσει την θέση του κατά μία μονάδα και συνεπώς μειώνοντας ελαφρά την διαφορά που τον χωρίζει από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην τρίτη θέση εξακολουθεί να βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, που παραμένει στο 7%, ενώ τέταρτο κατατάσσεται το ΚΚΕ με 5,5%.

Η Χρυσή Αυγή διολισθαίνει κατά μισή μονάδα στο 4,5%. Τον κύκλο των διαφαινόμενων κοινοβουλευτικών δυνάμεων ολοκληρώνουν η ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη – που μετράται σταθερά στο 3,5% – και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που βρίσκεται στο 3%, όριο εισόδου στην Βουλή. Στην απλή πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή η διαφορά των δύο κομμάτων μειώνεται στο 7,5%.

Μεγάλο ρόλο για την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας θα παίξει το αν η Βουλή είναι επτακομματική ή εξακομματική. Στην πρώτη περίπτωση, η αυτοδυναμία, αν επιτευχθεί θα είναι οριακή, ενώ στο δεύτερο πιο άνετη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοσκοπήσεις, Εκλογές 2019
SHARE:

24Media Network