Δούκας: Με βοήθησε το debate με τον Μπακογιάννη – Η νίκη μου είναι πολιτικό μήνυμα

Διαβάζεται σε 2'
Ο Χάρης Δούκας
Ο Χάρης Δούκας Dimitris Kapantais / SOOC

«Με βοήθησε το debate με τον Κώστα Μπακογιάννη» δήλωσε ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, αποτιμώντας το αποτέλεσμα των εκλογών. Τα σχέδιά του για την πόλη.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, για την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τη νίκη τους στις εκλογές, βρέθηκε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη, απάντησε σε ερώτηση για το αν πίστευε ότι θα κερδίσει τις εκλογές. «Το είχα πιστέψει, άμα δεν το πιστέψεις δεν γίνεται. Μιλώντας με τον κόσμο κατάλαβα ότι μπορεί να γίνει. Είχα πει ότι μπορώ να κερδίσω τον Μπακογιάννη αν πάω δεύτερη Κυριακή. Είχα τη δυνατότητα να παρουσιάσω την εναλλακτική πρόταση. Με βοήθησε το debate».

«Είναι πολιτικό το μήνυμα, δεν είναι κομματικό»

Ο νέος δήμαρχος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, υπογράμμισε ότι «οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να λογίζονται ως τρίτος γύρος πολιτικών εκλογών. Κάναμε ένα κάλεσμα σε όλους του πολίτες. Συζητάμε για τα θέματα που δεν έχουν χρώματα και κόμματα. Νίκησε μια ατζέντα για την Αθήνα. Είναι πολιτικό το μήνυμα, δεν είναι κομματικό».

Παράλληλα, δήλωσε θετικός με το να τοποθετηθούν κάμερες με στόχο την βεβαίωση κλήσεων σε παραβάτες οδηγούς αλλά θα πρέπει να αξιολογηθεί το ποιος θα βλέπει το υλικό. «Οι κάμερες είναι επικουρικό μέσο και στην πολιτική βάζουμε προτεραιότητες», τόνισε.

«Υπάρχει δικαίωμα στην διαμαρτυρία αλλά υπάρχει και το δικαίωμα να λειτουργεί η πόλη. Αρα λοιπόν θα τηρήσουμε την νομοθεσία» είπε ο κ. Δούκας για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, ο κ. Δούκας ανέφερε ότι στα άμεσα σχέδιά του είναι η θωράκιση της πόλης ενόψει του χειμώνα σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων. «Άμεση προτεραιότητα τα φρεάτια και τα ρέματα». Ζήτησα συνάντηση με τον Κώστα Μπακογιάννη για να μπορέσουμε σε απόλυτη συνεργασία να προχωρήσουμε σε αυτά τα κρίσιμα έργα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα