Δούρου : Η Αττική ισχυρό χαρτί στη συλλογική προσπάθεια ανάκαμψης

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Ποιοι οι τρεις άξονες, στους οποίους έχει επικεντρωθεί η προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου

Στο νέο δρόμο που έχει ανοιχτεί και στους στόχους που έχουν τεθεί, αναφέρθηκε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με αφορμή τη συμπλήρωση επτά μηνών από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της.

Με δηλώσεις της στην " Αυγή της Κυριακής", η κ. Δούρου τόνισε ότι η προσπάθεια της περιφέρειας επικεντρώνεται σε τρία μέτωπα: "Να αλλάξει το υπόδειγμα εξουσίας, να αντιμετωπίσουμε τις πιεστικές ανάγκες της ανθρωπιστικής κρίσης, να βάλουμε τις βάσεις για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης – ένα μοντέλο με απασχόληση, με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Στην περίοδο αυτή λαμβάνουμε υπόψη τις πιεστικές ανάγκες καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού και παράλληλα δρομολογούμε έναν δημοκρατικό μακροπρόθεσμο σχεδιασμό με επίκεντρο τις ανάγκες και τις δυνατότητες των πολιτών, τη μεγιστοποίηση των πόρων υπέρ της κοινωνίας, των ανέργων, των νέων επιστημόνων, των γυναικών, τη δημιουργία αξιοπρεπούς απασχόλησης με έμφαση στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Βρεθήκαμε παράλληλα αντιμέτωποι με όλες τις παθογένειες μίας δημόσιας διοίκησης όπως έχει διαμορφωθεί εδώ και δεκαετίες, καθιστώντας την εργαλείο αναπαραγωγής του status quo και διατήρησής του στην εξουσία. Μια δημόσια διοίκηση που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις απαιτήσεις μίας σύγχρονης διοίκησης και λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας στην προσπάθεια αλλαγής του υποδείγματος εξουσίας εμμένοντας στις αγκυλώσεις και τις λογικές του παρελθόντος".

Και συνέχισε: "Μια δημόσια διοίκηση, η οποία για να δικαιώσει τον τίτλο της πρέπει να μεταρρυθμιστεί βαθιά στην κατεύθυνση της κοινωνικής λογοδοσίας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικής δράσης στο πλευρό του πολίτη.

Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, με τη στήριξη των εργαζομένων της Περιφέρειας, στην κατεύθυνση του δρόμου που χαράξαμε ήδη από την πρώτη στιγμή: για να αλλάξουμε την Αττική, μαζί με τους πολίτες, κάνοντας την πρώτη περιφέρεια της χώρας ισχυρό χαρτί στη συλλογική προσπάθεια ανάκαμψης που επιβάλλει το εθνικό και δημόσιο συμφέρον".

SHARE:

24Media Network