Είδαμε το προεκλογικό σποτ του Ιάσονα Πιπίνη για να μην το δείτε εσείς

Είδαμε το προεκλογικό σποτ του Ιάσονα Πιπίνη για να μην το δείτε εσείς
YouTube

Μετά το πολιτικό φιάσκο με τον Χουάν Γκουαϊδό στη Βενεζουέλα, ο Ιάσονας Πιπίνης "κατεβαίνει" στη Λέσβο. Το πρώτο του προεκλογικό σποτ, με τη συμμετοχή του Ρένου Χαραλαμπίδη.

Ο δημοσιογράφος και σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής, Ιάσων Πιπίνης, είναι γνωστό ότι κατεβαίνει υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές στη Λέσβο, “εξαργυρώνοντας” τις εντατικές προσπάθειές του να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση Μαδούρο. Τώρα, έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο του προεκλογικό σποτ, στο οποίο αφήνει “αιχμές” για παλαιοκομματικές νοοτροπίες, ρουσφέτια και διορισμούς, πράγματα δηλαδή που ο ίδιος υπόσχεται πως δεν θα κάνει.

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου -όχι με τα καλύτερα σχόλια- εμφανίζεται ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο οποίος υποδύεται έναν παλαιοκομματικό πολιτικό, που περπατάει στην προκυμαία της Μυτιλήνης και ακούγοντας στο “κύριε κομματάρχα!”, όπως τον προσφωνούν, τάζει ο,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Ακόμη και μια γέφυρα που θα ενώνει την Καλλονή με τη Μυτιλήνη. Τα γυρίσματα του προεκλογικού βίντεο πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο στη Μυτιλήνη και στην Καλλονή και μας θυμίζουν εν πολλοίς τις αγαπημένες, “Οικογενειακές Ιστορίες”. Δεν ξέρουμε βέβαια, αν ο στόχος ήταν αυτός.

Το μόνο βέβαιο είναι πως με τέτοια σποτ είναι μάλλον δεδομένο, πως πάμε για τις καλύτερες εκλογές που έχουν γίνει ποτέ.

Στα σοβαρά τώρα, θυμίζουμε ότι το 2019 ο Ι. Πιπίνης είχε πάρει συνέντευξη από τον Χουάν Γκουαϊδό, τον άνθρωπο που αυτοανακηρύχθηκε “μεταβατικός πρόεδρος” της Βενεζουέλας ανακοινώνοντας “μεταβατική κυβέρνηση”, την οποία όμως πλέον δεν υποστηρίζει ούτε η αντιπολίτευση της χώρας, ενόψει των εκλογών του 2024. Ο Γκουαϊδό, ως “υπηρεσιακός πρόεδρος” αναγνωρίστηκε από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, το Πουέρτο Ρίκο, την Κολομβία, τη Χιλή και την Ελλάδα. Συνολικά τον αναγνώρισαν 50 κράτη από τα 193 κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών, πριν αρχίσουν σιγά – σιγά να τον “αδειάζουν”.

Φυσικά, είναι παραπάνω από σαφές πως το “πείραμα Γκουαϊδό” απέτυχε παταγωδώς, καθώς το Καράκας έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ, την ώρα που η Αθήνα επέλεξε να μειώσει στο ελάχιστο τις διπλωματικές της σχέσεις με τον Μαδούρο, κάτι που έχει στηλιτεύσει και ο γερμανικός Τύπος, μεταξύ άλλων.

Η ελληνική πρεσβεία στο Καράκας είναι ακέφαλη με τις διμερείς σχέσεις να βρίσκονται στο κατώτατο επίπεδο. Η δε Deutsche Welle, έγραφε τον Φλεβάρη: “Εκ των υστέρων αποδεικνύεται πόσο κοντόφθαλμα χειρίστηκε το κεφάλαιο Βενεζουέλα ο σύμβουλος επί θεμάτων Λατινικής Αμερικής της Αθήνας, ταυτίζοντας τη χώρα με τα πλουσιότερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο, με τον Μαδούρο”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα