Εκλογές 2015: Α. Τσίπρας από την Καβάλα: Σε αυτή τη χώρα τον πρωθυπουργό τον βγάζει ο λαός

Εκλογές 2015: Α. Τσίπρας από την Καβάλα: Σε αυτή τη χώρα τον πρωθυπουργό τον βγάζει ο λαός
Ευρωκίνηση

Ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα, όπου και επανέλαβε πως επιδιώκει την αυτοδυναμία, ενώ κατηγόρησε τον Μεϊμαράκη και το "παλιό σύστημα" πως προσπαθούν να διορίσουν πρωθυπουργούς όπως έκανε παλιότερα το παλάτι

Την ανάγκη ο ελληνικός λαός να στείλει ένα σαφή μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, που έχουν εκλογές μετά τις ελληνικές, ώστε ν’ αλλάξουν οι συσχετισμοί των ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων και να υπάρξει ένα μήνυμα ελπίδας ότι πρέπει να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Καβάλα όπου μίλησε σήμερα το βράδυ στη διάρκεια ανοιχτής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στην πλατεία Ελευθερίας.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το μήνυμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου δεν πρέπει να είναι «ένα μήνυμα απογοήτευσης για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν μπροστά τους εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι προχωράμε μπροστά και περιμένουμε να έρθουν κι αυτοί μαζί μας. Σκεφτείτε πόσο διαφορετική θα είναι η εικόνα στις Βρυξέλλες όταν στις συναντήσεις κορυφής αντί στην αίθουσα να υπάρχουν εκπρόσωποι των συντηρητικών δυνάμενων να υπάρχουν εκπρόσωποι που θα σηματοδοτούν την ανάπτυξη και την πρόοδο».

Σε αυτή τη χώρα όμως πρωθυπουργό βγάζει ο λαός

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε σενάρια και σχέδια που στόχευαν στην ανατροπή της κυβέρνησης και στη δημιουργία μιας αριστερής παρένθεσης τονίζοντας ότι κάποτε στην Ελλάδα το παλάτι και τα ιδιωτικά συμφέροντα ανέβαζαν και κατέβαζαν πρωθυπουργούς και σήμερα ορισμένοι επιδιώκουν το ρόλο του παλατιού να τον παίξουν οι Βρυξέλλες. «Σε αυτή τη χώρα όμως πρωθυπουργό βγάζει ο λαός» για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως ότι είναι εθνικό είναι και αληθινό.

Αναφερόμενος στο ρόλο της Αριστεράς στον 21ο αιώνα σημείωσε πως δεν μπορεί μόνο να καταγγέλλει αλλά πρέπει και να επιχειρεί ν’ αλλάξει τα κακώς κείμενα. Αναρωτήθηκε μάλιστα χαρακτηριστικά «αν δεν λερώσουμε εμείς τα χέρια μας τότε ποιος θα το κάνει;» και συμπλήρωσε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου δεν ήταν να μείνουν πάνω στα συννεφάκι της ιδεολογικής καθαρότητας γιατί αυτό δεν θα οδηγούσε πουθενά τη χώρα.

Κάποιοι προωθούν τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία «και τα δεκανίκια του συστήματος»

Χαρακτήρισε έντιμη τη συνεργασία που είχε με τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και άσκησε κριτική στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τις πολιτικές του μεταβολές το τελευταίο διάστημα και σε όσους προωθούν τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία «και τα δεκανίκια του συστήματος» γιατί όπως είπε θέλουν να κάνουν το ΣΥΡΙΖΑ κομμάτι του παλιού κατεστημένου.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε αυτοδυναμία επισημαίνοντας ότι «τώρα που όλοι γνωρίζουν πως δεν υπάρχει κρυφό σχέδιο, που δώσαμε έναν αγώνα έντιμο και ειλικρινή ζητούμε να μας δώσετε δυο βουλευτές περισσότερους απ’ όσους μας δώσατε στις 25 Γενάρη για να δοθεί οριστικό τέλος στο παλιό και να επιστέψει στον τόπο η κοινωνική δικαιοσύνη».

Ξέρουμε τα βήματα που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε

«Αναγκαστήκαμε, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «σε έναν συμβιβασμό με τους δανειστές και τις δυσκολίες αυτού του συμβιβασμού τις γνωρίζετε όλοι. Τώρα όμως ξέρουμε τα βήματα που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε και τι πρέπει να κάνουμε. Μετά τη συμφωνία με τους δανειστές έχουμε μπροστά μας τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους όταν όλοι οι άλλοι έλεγαν πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην Καβάλα χαρακτηρίζοντας πόλη της καρδιάς του και πόλη των παιδικών του χρόνων από την οποία έχει πολύ όμορφες αναμνήσεις. Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και αξιοποίησης των γεωθερμικών πεδίων του Ακροποτάμου και του Ερατεινού. Επίσης, σημείωσε, πως η κυβέρνηση θα στηρίξει την επίσημη ελληνική υποψηφιότητα του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων για να ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Τέλος, θυμήθηκε την μεγαλειώδη συγκέντρωση όπως τη χαρακτήρισε κατά του λιθάνθρακα όπου μίλησε για πρώτη φορά ως νέος αρχηγός κόμματος επισημαίνοντας ότι τότε ο λαός της Καβάλας ξέσπασε μπροστά στην απειλή της περιβαλλοντικής καταστροφής του τόπου του.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την προσπάθεια σημειώνοντας ότι τις τελευταίες μέρες θα γίνει η μεγάλη ανατροπή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα