Εκλογές 2019: Στον Κυριάκο Μητσοτάκη η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Εκλογές 2019: Στον Κυριάκο Μητσοτάκη η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρχείο Eurokinissi

Τον πίνακα με τα επίσημα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών επέδωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντ. Ρουπακιώτης στον Ν. Βούτση, ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε σχετικά τον Πρ. Παυλόπουλο, που έδωσε με τη σειρά του την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Πρόεδρο της ΝΔ- Στη μία ορκίζεται πρωθυπουργός.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε πριν λίγα λεπτά με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και του ανέθεσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης είχε επιδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών τα οποία και του ενεχείρισε προηγούμενως ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντ. Ρουπακιώτης.

Ο κ. Βούτσης απένειμε εύσημα στον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, «για την πιστή τήρηση της διαδικασίας, με τρόπο ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά», ενώ από την πλευρά του ο κ. Ρουπακιώτης δήλωσε: «Κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να φανούμε αξιόπιστοι απέναντι στην κοινωνία, αλλά και στον πρωθυπουργό που μας ανέθεσε το συγκεκριμένο έργο».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης, παραδίδει στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 Eurokinissi

 

Σχετικά με το περιστατικό με την κλοπή της κάλπης στα Εξάρχεια, ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε ότι η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα, σημειώνοντας πάντως ότι δεν επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις μέσω της Live blogging πλατφόρμας του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα