Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας επιλέγει το χάος – Συνυπεύθυνος ο Ανδρουλάκης

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας επιλέγει το χάος – Συνυπεύθυνος ο Ανδρουλάκης
Προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Θησείο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Στην κεντρική ομιλία πριν τις εκλογές της Κυριακής ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ. Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει διώκτης της μεσαίας τάξης.

Με σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, στην τελευταία του ομιλία πριν τις εκλογές της Κυριακής, στο Θησείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να συσπειρώσει τη γαλάζια βάση και να πείσει πασοκογενείς και αναποφάσιστους.

Κατηγόρησε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα ότι φόρτωσε τον τόπο ένα άχρηστο τρίτο μνημόνιο, απευθυνόμενος μάλιστα και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά που ήταν παρών στη συγκέντρωση.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχασε την ευκαιρία για να υποστηρίξει ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος “μαρτύρησε” την πραγματική ατζέντα της αξιωματικής αντπολίτευσης για φοροκαταιγίδα και κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν το δρόμο στο ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει διώκτης της μεσαίας τάξης”, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι από την ήττα του προτιμά το χάος. Χαρακτήρισε μάλιστα συνυπεύθυνο στο χάος τον Νίκο Ανδρουλάκη. Εκτίμησε μάλιστα ότι “οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν κρατούν ίσες αποστάσεις” και ότι δεν πρόκειται να γίνουν “δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε όμως να “μαζέψει” και τυχόν διαρροές προς τα δεξιά με χαρτί την Τουρκία. Ζήτησε στην κάλπη να σταλεί ένα “σήμα ότι η πατρίδα θα έχει ένα έμπειρο και σταθερό χέρι στο τιμόνι”.

Υποστήριξε εξάλλου ότι το βασικό δίλημμα της κάλπης είναι ποιον θέλουν οι πολίτες για πρωθυπουργό της χώρας. Μίλησε μάλιστα σε προσωπικό τόνο λέγοντας: “Αν υπάρχουν δύο ρήματα που με εκφράζουν, αυτά είναι το νιώθω και το προσπαθώ. Έδωσα και την ψυχή μου στην ευθύνη που μου αναθέσατε”.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι η αποψινή συγκέντρωση είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του 2019. “Οπως τα είπαμε και τα κάναμε χθες, έτσι και αύριο θα κάνουμε πράξη όσα σχεδιάζουμε σήμερα”, είπε και πρόσθεσε: “Σας ζητώ να ανανεώσουμε τη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε πρώτη φορά το 2019”.

Δήλωσε επίσης: “Εμείς είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη με κοινωνικό αποτύπωμα, στηρίξαμε την οικονομία και την εργασία”. Επανέλαβε ότι όσοι συνταξιούχοι αδικούνται από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου θα συνεχίσουν να στηρίζονται από την κυβέρνηση. Αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, επαναλαμβάνοντας ότι ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης όρισε τέσσερις μεγάλους στόχους για την επόμενη τετραετία: Καλύτεροι μισθοί για όλους. Νέο ΕΣΥ. Αξιολόγηση παντού στο κράτος. Και περήφανη και ισχυρή πατρίδα.

Υποστήριξε ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν και με γνώμονα τα εθνικά θέματα, σχολιάζοντας: “Ηρθε η ώρα να ξεχωρίσουν επιτέλους οι πατριώτες των κούφιων συνθημάτων από τους πραγματικούς πατριώτες της πράξης”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα