Ένα εκατομμύριο ευρώ σε λειτουργούς - υπαλλήλους των εκλογών

ΑΘΗΝΑ-ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012-ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ -ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ  ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012-ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ -ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Εγκρίθηκε η πίστωση για το κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ που αφορά στην αποζημίωση των υπαλλήλων στις εκλογές

Εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης ενός εκατομμυρίου ευρώ από τον υπουργό Εσωτερικών για την αποζημίωση στους λειτουργούς και υπαλλήλους που αποδεδειγμένα απασχολούνται με την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Επίσης, το υπουργείο Εσωτερικών προτείνει διαδικασίες για την ελαχιστοποίηση του χρόνου λήψης των εκλογικών αποτελεσμάτων της 17ης Ιουνίου και τη μείωση του λειτουργικού κόστους αναμετάδοσής τους με επείγον έγγραφό του που απέστειλε προς τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες και τους δήμους της χώρας.

Ειδικότερα, το υπουργείο προτείνει να χρησιμοποιηθεί το fax για την αποστολή και λήψη των εκλογικών αποτελεσμάτων, καθώς και οι τηλεφωνικές συνδέσεις, όπου φυσικά υπάρχουν, του Δικτύου "Σύζευξις" των υπηρεσιών των δήμων και των Περιφερειών, έτσι ώστε να εκμηδενιστεί και το τηλεπικοινωνιακό κόστος της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Επισημαίνεται, δε, ότι όπου δεν είναι δυνατή η μετάδοση με fax, πρέπει να βρεθούν άλλοι εναλλακτικοί τρόποι μετάδοσης, οι οποίοι όμως πρέπει να αφήνουν το "ίχνος" της μεταδιδόμενης πληροφορίας (όχι, όμως, τηλεγράφημα ΟΤΕ).

Επίσης, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, θα χρησιμοποιηθούν και τα 5.000 κινητά τηλέφωνα που θα δοθούν σε εκλογικούς αντιπροσώπους, μία διαδικασία που σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις συνέβαλε ουσιαστικά στην ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών, καθώς επιτεύχθηκε από πολύ νωρίς η συγκέντρωση αντιπροσωπευτικού δείγματος από το σύνολο της επικράτειας, δίνοντας στο υπουργείο Εσωτερικών τη δυνατότητα να παρουσιάζει από πολύ νωρίς μία εικόνα που να προσεγγίζει τα τελικά αποτελέσματα.

SHARE:

24Media Network