Εθνικές εκλογές 2019: Ο πρωθυπουργός ζήτησε τη διάλυση της Βουλής

Εθνικές εκλογές 2019: Ο πρωθυπουργός ζήτησε τη διάλυση της Βουλής
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα Eurokinissi

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Επικαλέστηκε τους πιθανούς κινδύνους για την οικονομία από μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής, Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Δ.Τζανακόπουλο πηγαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Δ.Τζανακόπουλο πηγαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο Eurokinissi

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός είπε στον Προκόπη Παυλόπουλο: “Από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περίπου 4 μηνών, πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας. Δεδομένου δε, ότι έχουμε μπει σε ένα ενάρετο κύκλο, δεν πρέπει επ’ ουδενί να διαταραχθεί, διότι αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευαν» και συνέχισε: «Με βάση αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη την αίσθηση αυτής της ευθύνης, σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα – και την ανανέωση της λαϊκής εντολής».

Συνάντηση Τσίπρα-Παυλόπουλου Eurokinissi

Η απάντηση Παυλόπουλου

«Κύριε πρωθυπουργέ, αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος, όπως έχει παγίως ερμηνευθεί και εφαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση και την αντίστοιχη πρακτική» του απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

Συνάντηση Τσίπρα-Παυλόπουλου στο Προεδρικό Eurokinissi

Σημειώνεται πως οι πολιτικές εξελίξεις δρομολογήθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στον απόηχο των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, κατά τις οποίες το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε τις 9,5 μονάδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα