Εύη Χαρακλιά-Θεοδούλου στο NEWS 247: Η συνεργασία με την Βούλα Πατουλίδου ήταν ένα ραντεβού που άργησε να γίνει

Εύη Χαρακλιά-Θεοδούλου στο NEWS 247: Η συνεργασία με την Βούλα Πατουλίδου ήταν ένα ραντεβού που άργησε να γίνει

Τι δηλώνει η Εύη Χαρακλιά-Θεοδούλου, Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας στον συνδυασμό Αλληλεγγύη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Μια ανάσα πριν τις εκλογές της 18ης Μαΐου, η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας στον συνδυασμό Αλληλεγγύη του Απόστολου Τζιτζικώστα, Εύη Χαρακλιά-Θεοδούλου, μιλά στο NEWS 247 για την υποψηφιότητα της.

Μιλάει για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, τη Βούλα Πατουλίδου, τα πλάνα της και τα σχέδια της για τη Μακεδονία της επόμενης μέρας.

Κυρία Χαρακλιά, είστε καταξιωμένη εκπαιδευτικός και μέχρι τώρα δεν σταματήσατε τη συνδικαλιστική σας δράση στα ανώτατα όργανα. Για ποιους λόγους επιλέξατε να στηρίξετε την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα;

 Ο  Απόστολος Τζιτζικώστας έχει ξεκινήσει ένα πολύ σοβαρό έργο, το οποίο κερδίζει καθημερινά την αποδοχή των συμπολιτών μας. Είναι ένας νέος άνθρωπος με ήθος, εντιμότητα, όρεξη για δουλειά, όραμα και ικανότητες. Είναι πάνω από όλα άξιος. Γι’ αυτό το λόγο, πιστεύω ότι δικαιούται την ευκαιρία να συνεχίσει την επιτυχή προσπάθεια που άρχισε. Η Μακεδονία μας χρειάζεται ανθρώπους με γνώσεις και ικανότητες, κυρίως όμως με αφοσίωση και αγάπη για τον τόπο μας. Ο Απόστολος αξίζει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή μας. Με τον Τζιτζικώστα θα προχωρήσουμε όλοι μπροστά, γιατί διαθέτει ρεαλιστική σκέψη, καινοτόμες ιδέες, αλλά και την απαραίτητη αποφασιστικότητα για να τις υλοποιήσει. Άλλωστε, τον γνωρίζω από τα πρώτα του βήματα και έως σήμερα δεν με έχει διαψεύσει. Και χωρίς να παύω να σέβομαι τους υπόλοιπους υποψηφίους, πραγματικά θεωρώ και το λέω από την καρδιά μου, ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι η πιο δυνατή υποψηφιότητα για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τι σας ώθησε εσάς, προσωπικά, κυρία Χαρακλιά, να είστε υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος;

Όλη μου η προσωπική διαδρομή είναι συνυφασμένη με την προσφορά στα κοινά. Το πολυετές εκπαιδευτικό μου έργο στους νομούς Θεσσαλονίκης και Πιερίας συνδυάστηκε με μια παράλληλη συνδικαλιστική πορεία, την οποία υπηρέτησα με μαχητικότητα, ακεραιότητα, αξιοπρέπεια και ξεκάθαρες θέσεις. Και αυτό νομίζω ότι είναι και το μήνυμα που θα ήθελα να αποστείλω στους εκατοντάδες μαθητές, στους φίλους και στους συναδέλφους, στην υποστήριξη των οποίων υπολογίζω και σε αυτήν την υποψηφιότητα: Ηθική, ευθύτητα, διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς στην οικογένεια, στο συνάνθρωπο και στην πατρίδα μας.

Με ποιον τρόπο θα βοηθήσετε στην προσπάθεια για την Κεντρική Μακεδονία;

Στον αγώνα για την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη μας, θα ήθελα να καταθέσω τη γνώση της εκπαιδευτικής μου πορείας, τον δυναμισμό και την εμπειρία του συνδικαλιστικού μου έργο. Κυρίως, όμως, αυτό που πάντα ήθελα να χαρακτηρίζει τις επιλογές μου: την αλληλεγγύη και την αγάπη προς τους μαθητές μου, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και όλους, βέβαια, τους συνανθρώπους μας. Γιατί η θέση της περιφερειακού συμβούλου σηματοδοτεί έναν ρόλο κοινωνικής ευθύνης προς όλους ανεξαιρέτως τους  συμπολίτες μας, σε μια περίοδο που ο τόπος μας χρειάζεται στήριξη και ανθρωπιά, ενώ η προσπάθεια εθνικής ανάκαμψης απαιτεί τη συστράτευση κάθε δημιουργικής δύναμης. Δεν περισσεύει πραγματικά κανείς.

Έχουν θέση οι κομματικές υποψηφιότητες στην περιφέρεια και γενικότερα στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Η Αλληλεγγύη για την Κεντρική Μακεδονία δεν κάνει διακρίσεις. Προχωρούμε μαζί, ενωμένοι, κάτω από το Απόστολο Τζιτζικώστα για το συνολικό καλό. Φυσικά, ως υποψήφιοι έχουμε ένα σύστημα αξιών και ιδεών που υπηρετούμε. Αλλά οι αυτοδιοικητικές εκλογές αφορούν άμεσα την καθημερινότητά μας, την κοινωνία μας, τα προβλήματα και τις ανάγκες του ανθρώπου δίπλα μας. Αυτά προέχουν. Από εκεί και πέρα όλοι οι υποψήφιοι έχουν ιδεολογική ταυτότητα. Κάποιοι έχουν και κομματική ταυτότητα. Στον συνδυασμό Αλληλεγγύη βάζουμε προτεραιότητα και στοχεύουμε στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ανθρώπου.

Κοιτάζοντας το ψηφοδέλτιο της Αλληλεγγύης, παρατηρούμε ότι το όνομα της κυρίας Πατουλίδου είναι ίδιο με το δικό σας (Παρασκευή). Τι άλλο σας συνδέει εκτός από το όνομα;

Η συνεργασία με την Βούλα Πατουλίδου ήταν ένα ραντεβού που άργησε να γίνει. Είμαι περήφανη γι’ αυτή τη συνάντηση, την οποία προετοιμάσαμε κατά κάποιο τρόπο όταν πρωτοδιάβασα το βιβλίο της «Έκρηξη ψυχής». Η Βούλα με συγκίνησε, όπως συγκίνησε και ενέπνευσε όλο το πανελλήνιο. Είμαι βέβαιη ότι θα γιορτάσουμε μαζί τη νίκη της Αλληλεγγύης, όπως κοινή είναι η γιορτή μας και στις 26 Ιουλίου, της Αγίας Παρασκευής. Αυτή τη χρονική στιγμή, συναντιόμαστε στην κοινή προσπάθεια για την Περιφέρεια και τον συνάνθρωπο. Για ένα καλύτερο αύριο, κάτω από την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Απόστολου Τζιτζικώστα.

 

Η Μαθηματικός και συνδικαλίστρια Εύη Χαρακλιά-Θεοδούλου, οργάνωσε συγκέντρωση το απόγευμα της Τετάρτης 14 Μαϊου στην αίθουσα της Φιλοπτώχου στη Θεσσαλονίκη, στην οποία βρέθηκε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος μίλησε θερμά για την υποψηφιότητά της κ. Χαρακλιά.

«Είμαστε εδώ», είπε ο κ. Τζιτζικώστας «για να στηρίξουμε την κ. Χαρακλιά, μια γυναίκα που έχει αποδείξει με το ήθος  και το έργο της, πόσο σημαντική είναι η προσφορά της για τον εκπαιδευτικό κόσμο και για την κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Εύη, σε ευχαριστώ που δέχτηκες την πρότασή μου και είσαι μαζί μας στην Αλληλεγγύη. Ξέρω ότι έχεις και το πάθος και τη θέληση. Θα επιθυμούσα  πραγματικά να είσαι μία από τους 27 περιφερειακούς μας συμβούλους».

Παίρνοντας τον λόγο η κ. Χαρακλιά ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα λέγοντας:  «Γνωρίζω τον Απόστολο από τα πρώτα του βήματα και έως σήμερα δεν με έχει διαψεύσει ποτέ. Είναι άξιος και έντιμος. Η Μακεδονία μας χρειάζεται ανθρώπους με γνώσεις και ικανότητες, κυρίως όμως με αφοσίωση και αγάπη για τον τόπο μας. Η νίκη του Απόστολου είναι σίγουρη. Θα κερδίσει η Αλληλεγγύη, και μαζί με αυτή η Κεντρική Μακεδονία και η πατρίδα μας. Θα δουλέψουμε όλοι γι’ αυτόν το σκοπό».

Συνεχίζοντας ο Απόστολος Τζιτζικώστας είπε: «Θέλουμε να ενώσουμε, να περάσουμε θετικά μηνύματα, χωρίς πολώσεις και διχασμούς. Τα αποτελέσματα του έργου μας έχουν ήδη φανεί. Οι συμπολίτες μας είστε η δύναμή μας. Όλοι μαζί θα βάλουμε τα δυνατά μας και θα φέρουμε αποτέλεσμα».

Με συγκινητικά λόγια για την κ. Χαρακλιά μίλησαν συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και παλαιοί μαθητές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αναφερόμενοι στην ηθική, την ευθύτητα αλλά και την αποτελεσματική συμπαράσταση στα προβλήματά τους.

Ολοκληρώνοντας τη φιλική συζήτηση, η κ. Χαρακλιά είπε:

«Ζητώ με σεβασμό τη στήριξή σας. Ξέρετε τη διαδρομή μου και γνωρίζετε ότι σε όποιο όργανο έχω εκλεγεί, ήταν πάντα ευχαρίστησή μου να βοηθάω με ανιδιοτέλεια. Στον αγώνα για την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη μας, θα ήθελα να καταθέσω τη γνώση της εκπαιδευτικής μου πορείας, τον δυναμισμό και την εμπειρία του συνδικαλιστικού μου έργου. Κυρίως, όμως, αυτό που πάντα ήθελα να χαρακτηρίζει τις επιλογές μου: την αλληλεγγύη και την αγάπη προς τους μαθητές μου, τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και όλους, βέβαια, τους συνανθρώπους μας. Γιατί η θέση της περιφερειακού συμβούλου σηματοδοτεί έναν ρόλο κοινωνικής ευθύνης προς όλους ανεξαιρέτως τους  συμπολίτες μας, σε μια περίοδο που ο τόπος μας χρειάζεται στήριξη και ανθρωπιά, ενώ η προσπάθεια εθνικής ανάκαμψης απαιτεί τη συστράτευση κάθε δημιουργικής δύναμης. Η Αλληλεγγύη για την Κεντρική Μακεδονία δεν κάνει διακρίσεις. Προχωρούμε μαζί, ενωμένοι, κάτω από το Απόστολο Τζιτζικώστα για το συνολικό καλό. Στον συνδυασμό Αλληλεγγύη βάζουμε προτεραιότητα και στοχεύουμε στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του καθημερινού ανθρώπου».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα