Γιώργος Καλαϊτζής: “Να ενεργοποιηθούμε, να μην περιμένουμε τον διπλανό μας”

Γιώργος Καλαϊτζής: “Να ενεργοποιηθούμε, να μην περιμένουμε τον διπλανό μας”
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Καλαϊτζής, μίλησε στο NEWS 247 ενόψει της εκλογικής μάχης για τον Δήμο της Αθήνας. Είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου

Μετά από χρόνια στα παρκέ με μεγάλες διακρίσεις και επιτυχίες, ο Γιώργος Καλαϊτζής δοκιμάζει τις δυνάμεις του και στο στίβο των δημοτικών εκλογών στο πλευρό του Αρη Σπηλιωτόπουλου στο Δήμο της Αθήνας.

Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά μέσω της υποψηφιότητάς του στο Δήμο της Αθήνας;

Σ’ ένα μπλοκ που διατηρώ και εκφράζω κατά καιρούς τις σκέψεις μου, αυτήν ακριβώς την ερώτηση έθεσα και εγώ. Κατέληξα στην απόφαση ότι θέλω να ασχοληθώ με τα κοινά και να ενεργοποιηθώ. Τα τελευταία χρόνια της κρίσης όλοι μιζεριάζουμε και όλοι περιμένουμε από το διπλανό μας να αναλάβει μία πρωτοβουλία. Μου έγινε η πρόταση και θεώρησα ότι πρέπει να ασχοληθώ κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Εφόσον εκλεγείς, με το πιο κομμάτι θα ήθελες να ασχοληθείς;

Πέρα από κάθε αμφιβολία θα ήθελα να καταπιαστώ με το κομμάτι του αθλητισμού. Ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους, έχει να κάνει με τα παιδιά και όχι μόνο και είναι μέρος και πλευρά του πολιτισμού μας. Είναι ένας χώρος που τον ξέρω καλά μετά από τόσα χρόνια στα γήπεδα.

Πως μπορείς να συμβάλλεις στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη; Ποια είναι η προτεραιότητά σου;

Εχω μία πολύ συγκεκριμένη ιδέα στο μυαλό μου. Θυμάμαι ότι όταν εκλέχθηκε ο Αρης ο Σταθάκης στο Δήμο πήρε την πρωτοβουλία και απέσυρε από τους δρόμους της πόλης πολλά εκτός κυκλοφορίας αυτοκίνητα και δημιούργησε κάποιες χιλιάδες θέσεις πάρκινγκ. Στον αθλητισμό θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε πάλι όλες τις αθλητικές υποδομές της πόλης, γήπεδα, κλειστά γυμναστήρια με κολυμβητήρια σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους και ιδιωτικούς φορείς.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας σου το πέρασες στον Παναθηναϊκό. Είχε σχέση με την απόφασή σου;

Εχω υπηρετήσει την ομάδα της πόλης, τον Παναθηναϊκό, για εννιά χρόνια ως αθλητής κάτι που αποτελεί τιμή μου. Είμαι ένα κομμάτι της ιστορίας του. Μπορώ να πω πως ότι έχει να κάνει με τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού και τη σχέση με το Δήμο ο σύλλογος θα με έχει σύμμαχό του. Καμία ελληνική ομάδα δεν προκρίθηκε εφέτος στο φάιναλ φορ.

Σε πειράζει αυτό ως άνθρωπο του μπάσκετ;

Με πειράζει λίγο να σου πω την αλήθεια γιατί οι ομάδες μέσα στο παρκέ απέδειξαν ότι μπορούν να νικήσουν τους πάντες, ακόμα και συλλόγους που άρχισαν τη χρονιά με μπάτζετ, 25, 30 ή και 50 εκατομμυρίων. Δεν είχαν κάτι να ζηλέψουν. Στις σειρές με την ΤΣΣΚΑ και τη Ρεάλ φάνηκε απλώς ότι οι αντίπαλοι είχαν περισσότερο βάθος στον πάγκο τους και νομίζω ότι επικράτησαν δίκαια.

Τι προβλέπεις για τους εφετινούς τελικούς της Α1;

Κατά τη γνώμη μου δεν θα σπάσει η παράδοση που θέλει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στον τελικό. Από εκεί και πέρα δεν βλέπω να έχουν μεγάλες διαφορές οι δύο ομάδες. Καμία δεν λογίζεται ως μεγάλο φαβορί. Οπότε προβλέπω ένα βασανιστικό 3-2 με τον τίτλο να κρίνεται στο 5ο παιχνίδι. Εκεί πάντα έχει τον πρώτο λόγο ο γηπεδούχος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα