Ψαριανός: “Θα ξεσκ*τώσουν την Ελλάδα αυτοί που την έκαναν βόθρο;”

Ψαριανός: “Θα ξεσκ*τώσουν την Ελλάδα αυτοί που την έκαναν βόθρο;”

Χειμαρρώδης ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών με τη Δημοκρατική Αριστερά, Γρηγόρης Ψαριανός. Διαβάστε τι δήλωσε στο Live Video Chat του NEWS 247 για την πρόταση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, τους "νεοναζί" της Χρυσής Αυγής, τους παράνομους μετανάστες, αλλά και την ΑΕΚ

Λίγες μόλις ημέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαΐου, το NEWS 247 καλύπτει τις πολιτικές εξελίξεις με νηφαλιότητα και απώτερο στόχο, την ενημέρωση των ψηφοφόρων για τις θέσεις των κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το NEWS 247 ανοίγει την επικοινωνία , έχοντας απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα κόμματα, να συμμετάσχουν σε live συνέντευξη, όπου θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων του μέσου και αναγνωστών.

Ακόμη, το NEWS 247 σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό πώς εξελίσσεται η προεκλογική διαδικασία, με συνεχή ενημέρωση μέσω της νέας Live blogging πλατφόρμας του.

Στο πλαίσιο των live συνεντεύξεων, τη Δευτέρα φιλοξενήθηκε o υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, στην περιφέρεια Β΄Αθήνας, Γρηγόρης Ψαριανός.

“ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έπαιζαν τις κουμπάρες 38 χρόνια”

Αναφερόμενος στα σενάρια περί συνεργασίας των κομμάτων της Αριστεράς, ο κ. Ψαριανός δήλωσε πως “δεν υπάρχει το μπόνους των 50 εδρών, το οποίο σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο (Παυλόπουλου), έχουν συμφωνήσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παίζοντας τις κουμπάρες 38 χρόνια. Επειδή όμως τα ποσοστά τους έπεφταν και προ της οικονομικής κρίσης, σκέφτηκαν αυτό το δωράκι” για τους εαυτούς τους.

“Οι πέντε υπάρχοντες σχηματισμοί της Αριστεράς σε ποιο ακριβώς σημείο θα συνεργαστούν; Δεν υπάρχει ένα μίνιμουμ πρόγραμμα. Αν υπήρχε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα. Είναι ανοιχτός αυτός ο διάλογος”, υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία στο πλαίσιο μίας “Ενωμένης Αριστεράς”, ο κ. Ψαριανός είπε ότι από το 1972 ήταν μέσα στο ΚΚΕ εσωτερικού των Δρακόπουλου, Κύρκου, Παπαγιαννάκη, Γιάνναρου.

“Από εκεί βρέθηκα σε μία συμμαχία, όπου τα στατικά στοιχεία, όχι μόνο τα συστατικά, αλλά τα δομικά  του κτιρίου αυτής της Αριστεράς κτιρίου, είχαν αρχίσει να αλλοιώνονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όπως σημείωσε θέσεις “αντιευρωπαϊκές, κατά της Ευρώπης και της ΕΕ, ήταν ένας λόγος με μικρότερη σχέση με τη Δημοκρατία και τις δημοκρατικές διαδικασίες”.

“Μία μεγάλη διαφορά μας από το ΚΚΕ, είναι ότι θέλουμε να συμμετέχουμε σε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Δεν αρκεί να θέλεις να γκρεμίσεις τον καπιταλισμό, που είναι καρκίνωμα. Είμαστε εραστές της ανθρώπινης διανόησης και ζωής”.

Καπιταλισμό έχουν, όπως είπε και άλλες χώρες, ωστόσο δεν είναι το ίδιο πράγμα, καθώς οι συνθήκες ζωής στην Ελλάδα δεν μπορούν να συγκριθούν με τις συνθήκες των ανεπτυγμένων αυτών χωρών.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπερδεμένος”

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπερδεμένος,  άλλα λέει ο μισός ΣΥΝ και  άλλα ο άλλος μισός και μην ξεχνάμε, ότι υπάρχουν ακόμη 13 συνιστώσες, που συναποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Μερικοί θέλουν να βγούμε από την ΕΕ, μερικοί θέλουν να αρχίσει το αντάρτικο των πόλεων, τα έχω ακούσει αυτά διατυπωμένα”, είπε.

“Ο Παναγιώτης ο Λαφαζάνης έχει πει, ότι η   μέρα που θα φύγει η Ελλάδα από την Ευρώπη, θα πρέπει να γιορτάζεται ως εθνική εορτή. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης λέει το αντίθετο. Άρα, έχουμε ένα κομφούζιο απόψεων”, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η ΔΗΜΑΡ έχει κοινά σημεία με πολλές παρατάξεις, ή μπορεί να βρει κοινά σημεία.

Όπως είπε ακόμη, με τους Οικολόγους Πράσινους οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ είναι σχεδόν ταυτόσημες, ενώ έχουν γίνει κοινές κινήσεις για την προώθηση μεταρρυθμίσεων στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

“Με τους Οικολόγους Πράσινους υπάρχει διάθεση να προχωρήσουμε σε μία συνεργασία και θα τα καταφέρουμε πιστεύω. Έπρεπε, αυτή η συμφωνία να έχει ήδη προχωρήσει. Όμως, αν υπήρχε αυτή η απόλυτη ταύτιση δεν θα έφευγα από τον ΣΥΝ”, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

“Δεν μας αφήνει αδιάφορους η διακυβέρνηση της χώρας”

“Τώρα, κι ενώ πλησιάζουν οι εκλογές, ο φίλος και πρώην και νυν και αεί σύντροφός μου ψάχνει να βρει τρόπους, να  πείσει τον κόσμο, ότι ο ΣΥΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος της λύσης για τη διακυβέρνηση της χώρας”.

“Όμως η Αλέκα ξεκαθάρισε, ότι δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ποτέ σε μία κυβέρνηση. Ήταν ξεκάθαρη η κοπέλα. Τι είναι αυτό το παιχνιδάκι τώρα; Έλα Αλέκα να παίξουμε ένα παιχνιδάκι;”, είπε.

Ακόμη, αναφέρθηκε σε επίθεση που δέχεται, με τους αντιπάλους του από τον ΣΥΡΙΖΑ να του καταλογίζουν, μεταξύ άλλων, ότι έχει αμύθητη περιουσία.

“Είναι παλιά  κομμουνιστικά κόλπα αυτά. Με θεωρούν προδότη, εγώ όμως δεν έβρισα κανέναν. Διαφώνησα κι έφυγα”, πρόσθεσε, κάνοντας αναφορά σε επίθεση που δέχθηκε με αφορμή ερώτησή του για το υπό κατάληψη σπίτι της Μαρίας Κάλας.

“Η δεξιά έχει βάψει τα χέρια της με αίμα”

“Υπάρχουν δεξιά και αριστερά ρόπαλα;” διερωτήθηκε, κάνοντας λόγο για ιστορικό προνόμιο της άκρας δεξιάς στη βία, προσθέτοντας όμως, πως “οι τραμπούκοι της Αριστεράς είναι πολύ χειρότεροι από εκείνους του Βορίδη”.

Όπως είπε πάντως, “υπάρχουν τραμπούκοι και φασιστώνια μέσα και στη ΔΗΜΑΡ, που προσπαθούν να κάνουν διάφορες λοβιτούρες. Είναι κάτι σαν γάγγραινα αυτό και δυστυχώς, αυτές οι συμπεριφορές υπάρχουν και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στον ΣΥΝ, που πιστεύουν ότι το να σου ανοίξω το κεφάλι, είναι δικαιολογημένο, εάν νιώθω αγανακτισμένος κατά τη γνώμη μου”.

“Μου προκαλεί αηδία” η πιθανότητα εισόδου της Χρυσής Αυγής στη Βουλή

Για το ενδεχόμενο εισόδου της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, σύμφωνα με τα ποσοστά που της έδιναν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, είπε πως του προκαλεί αηδία και θλίψη.

“Νεοναζί με σβάστικες και SS και Χίτλερ και εφημερίδες και βιβλία και μία απολύτως νεοναζιστική ιδεολογία και περιβραχιόνια της Γκεστάπο, δεν μπορώ να πιστέψω ότι συμβαίνει. Είναι τραγικό”, τόνισε.

“Είναι Έλληνες οι διακινητές της εγκληματικότητας στο κέντρο”

Κληθείς να σχολιάσει την έξαρση της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, είπε ότι “έχει γίνει κέντρο εγκληματικότητας, που συντονίζεται από Έλληνες. Οι επικεφαλής αυτών των ομάδων είναι Έλληνες, είναι Έλληνες αυτοί που μεταχειρίζονται την εγκληματικότητα και εκμεταλλεύονται την απόγνωση ενός ανθρώπου, που είναι πεταμένος σαν σκουπίδι, χωρίς χαρτιά, χωρίς τίποτα.

“Υπάρχει μία λογική ανθρώπων, γιατί λέγονται άνθρωποι αυτοί, που λένε να τους πνίξουμε, να τους κάψουμε, να τους  κάνουμε σαπούνι. Κι ο Χίτλερ από εκλογές βγήκε. Κι υπάρχουν πολλοί ψυχοπαθείς άνθρωποι στον κόσμο”, όπως είπε, που στρέφονται εναντίον όσων δεν πιστεύουν στη δική τους “ψύχωση”.

“Οι παράνομοι μετανάστες να μείνουν σε ακατοίκητα νησιά”

Η ΔΗΜΑΡ όπως σημείωσε ο κ. Ψαριανός, είναι υπέρ της δημιουργίας χώρων υποδοχής παράνομων μεταναστών, ώστε να μην εκπορνεύονται στο κέντρο της Αθήνας και να μην κυκλοφορούν ως φορείς ασθενειών ή να μένουν στιβαγμένοι 50 και 60 άτομα σε σπίτια, όπου κοιμούνται με βάρδιες.

“Υπάρχουν άνθρωποι που νοικιάζουν σπίτια και στεγάζουν αυτούς τους ανθρώπους και βγάζουν 1.000 ευρώ την ημέρα μαύρα και αφορολόγητα. Αν πας να τους χαλάσεις αυτό, θα σου σπάσουν το κεφάλι”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας:

“Θα μπορούσαν να συγκροτηθούν χώροι υποδοχής αυτών των ανθρώπων, όπου θα  μπορούν το πολύ για τρεις μήνες, να στεγάζονται, να σιτίζονται και σε κάποιους από αυτούς να δοθεί πολιτικό άσυλο, εκεί που είναι δίκαιο το αίτημά τους. Κι εμείς πρέπει να δώσουμε πολιτικό άσυλο σε ανθρώπους που δραπέτευσαν από χούντες και θλιβερά καθεστώτα”.

Ακόμη, πρότεινε οι παράνομοι μετανάστες να διαμείνουν στα εγκαταλελειμμένα ή ακατοίκητα χωριά νησιωτικών περιοχών, όπου θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τμήματα και στα οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν σε παραγωγικές δραστηριότητες.

“Στο Κοινοβούλιο υπάρχουν 300 μ*λάκες”

Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις των μεγάλων κομμάτων και όχι μόνον για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, είπε:

“Αυτοί που υπόσχονται μαγικές λύσεις, για μία φορά ακόμη κοροϊδεύουν τον κόσμο. Είναι επαγγελματίες ψεύτες και απατεώνες. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Θεός φυλάξοι, ο Θεός να μας γλιτώσει από τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά”.

“Κανονικά, πρέπει να βάλουμε έναν καθρέφτη μπροστά μας και να μουτζώνουμε. Ξέρετε ότι έχουν χάσει τη ζωή τους άνθρωποι για να λειτουργήσει η γ*μημένη η δημοκρατία; Αυτή τη στιγμή στο Κοινοβούλιο υπάρχουν 300 μ*λάκες. Κι αυτούς ποιος τους ψηφίζει;”, διερωτήθηκε.

“Μην σώσουμε να ξαναδούμε αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις”

“Θα ξεσκατώσουν την Ελλάδα, αυτοί που την έκανα βόθρο;”, συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως όσο μεγαλύτερη η αποχή των ψηφοφόρων, τόσο ευκολότερο είναι για τα δύο μεγάλα κόμματα, να βγουν πρώτα κόμματα στις εκλογές.

“Το μνημόνιο είναι μία κατάρα. Το μνημόνιο δεν λέει μόνο να κόψεις μισθούς και συντάξεις. Λέει και να μην πληρώνονται οι κληρικοί και οι παπάδες από το κράτος, να γίνει μικρότερο και πιο λειτουργικό το κράτος, να προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις, να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα. Από αυτά ούτε ο Παπανδρέου ούτε ο Παπαδήμος έκανε κάτι”, σημείωσε.

Ακόμη, αναφέρθηκε στη φοροδιαφυγή της Ελλάδας, δήλωσε, ότι “το πολιτικό σύστημα τρέφεται από το μαύρο χρήμα. Δεν θέλουν να πατάξουν τη φοροδιαφυγή”, είπε, καλώντας να επιστρέψουμε τα οπλικά συστήματα, καθώς “οι Τούρκοι είναι φίλοι και σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ και η Ελλάδα θα ψηφίσει να μπει η Τουρκία στην Ευρώπη”.

“Είμαστε η μόνη χώρα που έχουμε γύρω μας μόνο εχθρούς. Κι έχουμε εκατοντάδες διανοούμενους, από τον Καμμένο μέχρι τον Θεοδωράκη που λένε για θεωρίες συνωμοσίας των ξένων, στις οποίες μάλιστα συμμετέχουν και εξωγήινοι. Μήπως είμαστε ψυχοπαθείς; Μήπως είμαστε βλαμμένοι;”, σημείωσε.

“Θέλουμε να κάνουμε την ΑΕΚ των φιλάθλων της”

Απαντώντας σε ερώτηση για το γήπεδο της ΑΕΚ, είπε ότι θέλει να γίνει η ΑΕΚ των φιλάθλων της, όπου για το κέρδος τους, θα μπουν άνθρωποι να επενδύσουν και κάθε ΑΕΚτσής θα έχει μία συμμετοχή τον χρόνο.

“Έχω κουραστεί με αυτήν την ιστορία της ΑΕΚ, ειδικά μετά το 2004 που πήρε τη διοίκηση η ομάδα Νικολαΐδη. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πήγαν σε μία εταιρεία λαϊκής βάσης”, είπε.

“Έτσι είναι πολλές ευρωπαϊκές ομάδες. Αυτό δυστυχώς δεν προχώρησε. Ο Ντέμης Νικολαΐδης, που είναι φίλος μου, έλεγε πάντα εγώ. Δεν χρησιμοποίησε ποτέ πρώτο πληθυντικό. Είχε έναν φιλοκαισαρισμό”, είπε χαρακτηριστικά.

“Πιστεύουμε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία  πρέπει να υπάρχει, όμως εάν η συλλογικότητα δεν υπερισχύει της ατομικής επιδίωξης, δεν πάμε πουθενά”, πρόσθεσε.

“Η ΑΕΚ είναι μία μικρογραφία της Ελλάδας, καμία άλλη ομάδα δεν είναι σαν την ΑΕΚ. Ο Θεός μου έριξε τρεις κατάρες. Είμαι Έλληνας, Αριστερός και ΑΕΚτσής”, είπε χαριτολογώντας.

Κλείνοντας, ο υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ έκανε έκκληση στους ψηφοφόρους, να μην ψηφίσουν με οργή, αλλά “με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μας. Γιατί από τις κάλπες έχουν βγει πολλές φορές εκτρώματα”, είπε επαναλαμβάνοντας πως “και ο Χίτλερ από εκλογές βγήκε”.

Το NEWS 247 σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό πώς εξελίσσεται η προεκλογική διαδικασία, με συνεχή ενημέρωση μέσω της νέας Live blogging πλατφόρμας του. Μείνετε συντονισμένοι.

* Διαβάστε ακόμη, τι δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη στη live συνέντευξή της στο NEWS 247.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα