Η Μαριέττα Γιαννάκου στο Επικρατείας της ΝΔ

Η Μαριέττα Γιαννάκου στο Επικρατείας της ΝΔ
Η Μαριέττα Γιαννάκου στο Επικρατείας της ΝΔ Eurokinissi

Κλειδώνει η συμμετοχή της πρώην υπουργού στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενδεχομένως και ως επικεφαλής. Θεοδωρικάκος και Γεραπετρίτης έχουν "κλειδώσει". Το σενάριο Πικραμμένου

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας είναι το μόνο η ανακοίνωση του οποίου εκκρεμεί πλέον, καθώς οι υπόλοιπες γαλάζιες λίστες δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα και δεδομένου ότι πάντα το Επικρατείας δίνει το στίγμα του εκάστοτε προέδρου, αναμένονται με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον οι οριστικές αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μαριέττα Γιαννάκου θα συμπεριληφθεί στο Επικρατείας, σε μία κίνηση σαφούς πολιτικού συμβολισμού, καθώς η πρώην υπουργός έχει συνδέσει το όνομα της με μία προσπάθεια μεταρρύθμισης στην παιδεία η οποία δεν προχώρησε και εν γένει θεωρείται από τους πλέον φιλελεύθερους με την κλασική έννοια του όρου και ευρωπαϊστές πολιτικούς.

Ενδέχεται μάλιστα να τεθεί και επικεφαλής του Επικρατείας, ανάλογα και τι θα γίνει τελικά με τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένο, το όνομα του οποίου στο παρελθόν είχε ακουστεί και για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αν και το σενάριο στήριξης του Προκόπη Παυλόπουλου για δεύτερη θητεία εξακολουθεί να έχει φανατικούς υποστηρικτές εντός της ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση θεωρείται ότι έχουν κλειδώσει δύο θέσεις του Επικρατείας με το σύμβουλο του πρόεδρου της ΝΔ Τάκη Θεοδωρικάκο και τον καθηγητή Γιώργο Γεραπετρίτη να καταλαμβάνουν ενδεχομένως τη δεύτερη και τρίτη θέση στη λίστα.

Οι οριστικές αποφάσεις ανήκουν βεβαίως αποκλειστικά στον κ.Μητσοτάκη και οι ανακοινώσεις αποτελούν θέμα χρόνου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα