Η ΝΔ “μαζεύει” τους επίδοξους υπουργούς: Η ονοματολογία δεν βοηθά, είναι δείγμα αλαζονείας

Η ΝΔ “μαζεύει” τους επίδοξους υπουργούς: Η ονοματολογία δεν βοηθά, είναι δείγμα αλαζονείας
Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη Dimitris Papamitsos

Ο Άκης Σκέρτσος έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς όσους διακινούν ονόματα για την επόμενη κυβέρνηση, καθώς εν αναμονή νέας νίκης ράβονται πολλά γαλάζια υπουργικά κοστούμια

Την ενόχληση της γαλάζιας ηγεσίας για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που προαλείφονται για την επόμενη κυβέρνηση εξέφρασε εκ νέου με σαφή τρόπο ο εκπρόσωπος τύπου Άκης Σκέρτσος.

Κληθείς να σχολιάσει τα ονόματα προς υπουργοποίηση που κυκλοφορούν στο γαλάζιο παρασκήνιο και αποτυπώνονται στο νεοδημοκρατικό ρεπορτάζ, ο κ. Σκέρτσος τόνισε ειδικότερα με νόημα:

Η ονοματολογία αυτή τη στιγμή δε βοηθά και είναι δείγμα αλαζονείας. Δε θεωρούμε δεδομένη την ψήφο των πολιτών. Όποιος διακινεί ονόματα για επόμενη κυβέρνηση κάνει κακό στον εαυτό του”.

Απέφυγε επίσης να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για τις δομικές αλλαγές στο υπουργικό σχήμα, αλλά και για το νέο ρόλο του επιτελικού κράτους την επόμενη τετραετία, λέγοντας πως όλα αυτά θα ειπωθούν στην ώρα τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εκφράσει την ενόχληση του για όσους ράβουν υπουργικά κοστούμια, λέγοντας: “Υπάρχουν πολλοί γάμοι και βαφτίσια το καλοκαίρι, τα κοστούμια μπορεί να είναι χρήσιμα”.

Την ίδια στιγμή η συζήτηση για τις αλλαγές σε επίπεδο πρόσωπων έχουν ξεκινήσει από την αναφορά του ίδιου του προέδρου της ΝΔ για rotation.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα χθες άφησε να εννοηθεί ότι στο πλαίσιο του rotation που έχει προαναγγείλει, όχι μόνο θα μετακινηθούν σε άλλα υπουργεία οι περισσότεροι πρωτοκλασάτοι, αλλά ότι κάποιοι μπορεί να μείνουν και εκτός κυβέρνησης.

“Ο αριθμός των μελών του υπουργικού συμβουλίου είναι περίπου πεπερασμένος, δεν είναι ατελείωτος. Άρα, είναι δεδομένο ότι μπορεί να υπάρχουν στελέχη τα οποία να είχαν υπουργικό ρόλο και στην επόμενη τετραετία σε πρώτη φάση να μην αξιοποιηθούν”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, “ανάβοντας φωτιές” στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Ο κ. Μητσοτάκης χθες άφησε επίσης εκ νέου να εννοηθεί ότι θα αξιοποιήσει και περισσότερα στελέχη εκτός του χώρου της ΝΔ. “Για μένα δεν είναι τόσο σημαντικό το ιδεολογικό πρόσημο, η προέλευση των στελεχών”, δήλωσε και έκανε λόγο για “μπόλιασμα της ΝΔ με ικανά στελέχη”.

Οι νέες μεταγραφές προφανώς θα αφορούν και πάλι πρώην ΠΑΣΟΚους, του πάλαι πότε σημιτικού χώρου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα