Καμία βουλευτική τροπολογία δεν έκανε δεκτή ο Φάμελλος: “Προστασία της κυβέρνησης και της Βουλής”

Καμία βουλευτική τροπολογία δεν έκανε δεκτή ο Φάμελλος: “Προστασία της κυβέρνησης και της Βουλής”
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος Eurokinissi

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος δεν έκανε δεκτή καμία βουλευτική τροπολογία επισημαίνοντας ότι τις τελευταίες μέρες υπάρχει μία "κακοπροαίρετη κριτική" από την αντιπολίτευση "για να επηρεαστεί το εκλογικό σώμα".

Καμία βουλευτική τροπολογία δεν έκανε δεκτή ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, κάνοντας λόγο για «διαδικασία προστασίας της κυβέρνησης και της Βουλής».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκαν έντονα σημειώνοντας ότι βρέθηκαν προ απροόπτου, καθώς δεν είχε συμφωνηθεί νωρίτερα κάτι τέτοιο, ενώ τόνισαν ότι οι τροπολογίες που κατέθεσαν λύνουν προβλήματα και δεν είναι ρουσφετολογικές. Ο Σ. Φάμελλος εισηγούνταν δύο κυρώσεις διεθνών συμβάσεων περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Ο Σ. Φάμελλος επισήμανε στους βουλευτές ότι τις τελευταίες μέρες υπάρχει μία «κακοπροαίρετη κριτική» εκ μέρους της αντιπολίτευσης σε σχέση με τις βουλευτικές τροπολογίας με στόχο «να επηρεαστεί το εκλογικό σώμα».

Ο Σ. Φάμελλος σημείωσε ότι είναι «καθήκον και δικαίωμα» των βουλευτών να καταθέτουν τροπολογίες για την επίλυση ζητημάτων και πρότεινε στους βουλευτές να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους υπουργούς ώστε επείγοντα ζητήματα να αντιμετωπιστούν με υπουργικές τροπολογίες.

Η περίπτωση του Δεκέμβρη του 2014

Σημειώνεται πάντως ότι λίγες μέρες πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και συγκεκριμένα στις 22 Δεκεμβρίου του 2014, κατατέθηκαν το βράδυ στο κοινοβούλιο 103 τροπολογίες, εκ των οποίων οι 87 ήταν βουλευτικές και οι 16 υπουργικές. Τελικά ψηφίστηκαν οι 25, 16 υπουργικές και εννέα βουλευτικές.

Επίσης σε άλλο νομοσχέδιο (εισφορά γης) είχαν κατατεθεί 80 τροπολογίες (63 βουλευτικές και 17 υπουργικές), ενώ ψηφίσθηκαν 42 (17 υπουργικές και 25 βουλευτικές).

Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε και η τροπολογία για την επαναπρόσληψη στην ΣΤΑΣΥ 200 πρώην εργαζομένων της Αττικό Μετρό που είχαν απολυθεί το 2010 επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα