Καμμένος: Κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς Σαμαρά και Βενιζέλο

Καμμένος: Κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς Σαμαρά και Βενιζέλο

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για πόθεν έσχες, Δικαστική Αστυνομία, την οικονομία και το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Τι δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στη ΝΕΤ (Vid)

Υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας βάσει προγραμμάτων που θα κατατεθούν τώρα τάχθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, επαναλαμβάνοντας ότι για το κόμμα του "δεν τίθεται θέμα πρωθυπουργίας Σαμαρά ή Βενιζέλου".

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως εντός της εβδομάδας οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ζητήσουν να γνωστοποιηθεί η πραγματική εικόνα της οικονομίας, να ειπωθεί η αλήθεια στους Έλληνες, καθώς, όπως είπε, τίθενται εκβιαστικά διλήμματα για τις 17 Ιουνίου.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για έναν ειδικό λογαριασμό όπου θα συγκεντρώνονται οι οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με μία λογική προσαύξηση του ύψους 8% το χρόνο.

"Τώρα μιλάνε για αναδιαπραγμάτευση, πολιτικοί που μέχρι πρότινος εκβίαζαν", υποστήριξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εκτιμώντας ότι "το μνημόνιο έγινε επίτηδες για να εξαθλιωθεί ο Έλληνας και να δημευθεί η δημόσια περιουσία".

Σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος είπε χαρακτηριστικά: "Για να πας το μνημόνιο σε δημοψήφισμα, θα πρέπει να ισχύει νομικά. Το πρώτο μνημόνιο δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή".

Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι πρόθεση του κόμματός του είναι τα νομικά κείμενα του μνημονίου να καταγγελθούν νομικά και σε ό,τι αφορά τα οικονομικά να υπάρξει επιτροπή λογιστικού ελέγχου, τονίζοντας πως "είναι ανήθικο η Ελλάδα να δανείζεται μέσω τραπεζών και να πληρώνει πανωτόκια".

Στο πρόγραμμα για την Δικαιοσύνη που αναρτήθηκε στη σελίδα του Πάνου Καμμένου στο Facebook μάλιστα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προτείνουν την ενίσχυση της Επιτροπής Ελέγχου του Πόθεν Έσχες με ειδικούς επιστήμονες και εμπειρογνώμονες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ώστε να ελέγχεται ουσιαστικά το πόθεν έσχες όλων των πολιτικών προσώπων, των αξιωματούχων του Κράτους και κάθε δημοσίου λειτουργούν.

Επιπλέον ζητούν την πλήρη αναμόρφωση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, ώστε η παραγραφή των εγκλημάτων, που σχετίζονται με την άσκηση των καθηκόντων τους, να ρυθμίζεται από τις γενικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Επίσης προτείνουν να περιοριστεί η βουλευτική ασυλία των βουλευτών αποκλειστικά στις υποθέσεις, που είναι άμεσα συνδεόμενες με τις πολιτικές τους απόψεις, εντός ή εκτός Βουλής.

Παράλληλα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποστηρίζουν τη δημιουργία Δικαστικής Αστυνομίας.

Τέλος, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε πως ο δανεισμός έχει να κάνει με την πληρωμή των υποχρεώσεων που προέκυψαν από το μνημόνιο, προσθέτοντας ότι αν σταματήσουν να χρηματοδοτούν την Ελλάδα, δεν θα χρηματοδοτούν τον εαυτό τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προτάσεις Πάνου Καμμένου για την οικονομία

SHARE:

24Media Network