Καρατζαφέρης: Παραιτείται από το ΛΑΟΣ

Καρατζαφέρης: Παραιτείται από το ΛΑΟΣ
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης G4PHOTOS

"Η ευθύνη του αποτελέσματος ανήκει στην ηγεσία του κόμματος και η οποία θ’ ανοίξει τον δρόμο στην Νέα Γενιά" γράφει ο ίδιος. Το ΛΑΟΣ στο 86% της ενσωμάτωσης έφτανε στο 1,23% με 59.885 ψήφους.

Την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΛΑΟΣ ανακοίνωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης στον απόηχο των ευρωεκλογών.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο ίδιος γράφει πως αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκλογική επίδοση, λέγοντας πως “η ευθύνη του αποτελέσματος ανήκει στην ηγεσία του κόμματος”.

Αναλυτικά γράφει:

“Ο Ελληνικός λαός έκανε τις επιλογές του οι οποίες είναι εντελώς διαφορετικές απ’ αυτές σε όλη την Ευρώπη. Μακάρι να είναι ωφέλιμες για την Ελλάδα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους σε όλη την Ελλάδα που προσπάθησαν σκληρά για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Η ευθύνη του αποτελέσματος ανήκει στην ηγεσία του κόμματος και η οποία θ’ ανοίξει τον δρόμο στην Νέα Γενιά.

Η νέα ηγεσία του κόμματος θα σχεδιάσει την στρατηγική εν’ όψει των Εθνικών εκλογών”.

Το ΛΑΟΣ στο 86% της ενσωμάτωσης έφτασε στο 1,23% με 59.885 ψήφους.

Θυμίζουμε πως ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός μετείχε στην μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου τον Νοέμβριο του 2011 μετά την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του. Ο Καρατζαφέρης είχε καταφέρει να μπει στη Βουλή με το ΛΑΟΣ το 2009 με 5,63%, ποσοστό που είναι και το μεγαλύτερο που έχει καταγράψει, αλλά και το 2007 με 3,8%.

Στις εκλογές του 2012 έλαβε 1,58%, στις πρώτες εκλογές του 2015 έπεσε στο 1,03% και στις δεύτερες της ίδιας χρονιάς δε συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία.

Το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου με τέσσερα στελέχη του, τον Αδ. Γεωργιάδη (υφ. Ναυτιλίας), τον Μάκη Βορίδη (υπ. Υποδομών), τον Γιώργο Γεωργίου (αν. υπουργό Άμυνας) και τον Ασ. Ροντούλη (υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης).

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές στο Live Blog του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα